Platini kendini savundu

Platini kendini savundu

UEFA Başkanı Platini, FIFA Başkanı Blatter hakkında açılan soruşturma ve bu kapsamda şahit olarak dinlenmesi ile ilgili son gelişmeler hakkında kendini savundu.

Platini yaptığı yazılı açıklamada, İsviçre Savcılığı tarafından  soruşturma açılan Blatter'in kendisine verdiği belirtilen 1,8 milyon avro için,  "Bu para benim görevim için ödendi" ifadesini kullandı. 
 
Açıklamada, kendisine yapılan ödeme ile ilgili konuya açıklık getirmek  istediğini aktaran Platini, "Bu para bana FIFA ile yaptığım sözleşme uyarınca  ödendi ve ben bu konuda yetkililere gerekle bilgiyi verdiğim için müsterihim"  dedi. 
 
İsviçre yargısı, 1999 ve 2002 yılları arasındaki hizmeti için  Platini'ye 2011 yılı şubat ayında ödenen bu parayla FIFA'nın zarara sokulduğu  görüşünde. 2002'de FIFA Yönetim Kurulu'na giren Platini, sonraki yıllarda  Blatter'in yeniden seçilmesinde önemli rol oynamıştı. 
 
Blatter hakkında dün, "ceza gerektirecek kötü yönetim" ve "zimmete  geçirme" iddiaları nedeniyle İsviçre Savcılığı tarafından ceza soruşturması  açılmıştı. 
 
Karayipler Futbol Federasyonu ile 12 Eylül 2005'te imzaladığı  sözleşmenin FIFA'ya zarar verecek olmasına rağmen, bu anlaşmayı uygulamaya koyan  Blatter'in FIFA'nın çıkarlarına ters düştüğü için suç işlediği belirtilmişti.  Suçlamalar arasında Blatter'in, UEFA Başkanı Michel Platini'ye 1,8 milyon avro  verdiği iddiası da bulunuyor.