Beşiktaş'tan muhteşem geri dönüş !

Beşiktaş'tan muhteşem geri dönüş !

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica karşısında 3-0 geriye düştüğü maçtan 3-3 eşitlikle ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçında Beşiktaş, Vodafone Arena'da ağırladığı Benfica ile 3-3 berabere kaldı. 

Siyah beyazlı ekip 3-0'dan geri geldiği maçta müthiş bir geri dönüşe imza attı...

GÖKHAN GÖNÜL İLKİ YAŞADI

Genelde Süper Lig maçlarında forma şansı bulan Gökhan Gönül, siyah-beyazlı formayla ilk kez Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı. Benfica ile yapılan ilk maçta yedek soyunan ve oyuna dahil olamayan tecrübeli futbolcu, sakatlığı nedeniyle Dinamo Kiev mücadelesinin kadrosunda yer almamıştı.

Siyah-beyazlı takımın Napoli ile yaptığı iki maçta da yedekler arasında bulunan Gökhan, yine oynama şansı yakalayamamıştı.

DEMBA BA BAŞARI DİLEDİ

Beşiktaş’ta 2014-2015 sezonunda forma giyen ve sonraki sezon Çin’e transfer olan ancak geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalan Demba Ba da eski takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Demba Ba, sahaya inerek siyah-beyazlı oyuncularla bir süre görüşürken, zorlu mücadelede futbolculara başarı diledi. Siyah-beyazlı ekibin eski futbolcularından Pascal Nouma da tribündeki yerini aldı.

Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak Caner Erkin ile UEFA listesinde yer almayan Ömer Şişmanoğlu, tribünden takım arkadaşlarına destek verdi.

VODAFONE ARENA'DA TARİHİ ANLAR

Siyah-beyazlı taraftarlar Benfica maçının başlama düdüğüyle, dünyada bir ilki gerçekleştirerek ırkçılık ve işitme engellilerin sorunlarına dikkati çekmek için bir dakika boyunca işaret diliyle tezahürat yaptı. 1 dakika sonunda siyah-beyazlı taraftarların coşkusuyla Dolmabahçe'de yer yerinden oynadı.

SLOVEN HAKEM BEŞİKTAŞ'IN GOLÜNÜ YEDİ

Benfica 2. dakikada gole çok yaklaştı. Eliseu'nun vuruşunda top direğe çarptı ve auta çıktı. 4'te Aboubakar'ın ağlara giden vuruşu ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.

Hızlı başlayan maçta ilk gol 10. dakikada geldi. Mitroglou'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Guedes, Fabricio'dan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve Benfica'yı 1-0 öne geçirdi.

25. dakikada Benfica skoru 2-0 yaptı. Beşiktaş'ın hücumda kaptırdığı topla atağa çıkan Portekiz ekibinde Semedo, ceza sahası sol çaprazından sert bir şutla topu ağlara gönderdi.

3 KEZ DİREĞE ÇARPTI 4'ÜNCÜDE GOL GELDİ!

Maçın 31'inci dakikasında Vodafone Arena eşi benzeri olmayan bir gole sahne oldu. Benfica'nın kullandığı kornerde Mitroglou ve Salvio'nun üst üste 3 kafa vuruşunda top 3 kez direkte döndü 4. şutu çeken Fejsa golü attı. Bu skorla Benfica yarım saat sonunda farkı 3'e çıkarmış oldu.

Maçta ilk yarı 3-0 sona erdi.

CENK TOSUN AÇILIŞI YAPTI

59. dakikada Cenk Tosun jeneriklik bir vuruşla farkı 2'ye indiren golü attı. Sağ kanattan havalandırılan ortaya mükemmel bir vole vuruşu yapan Cenk temsilcimizin umutlarını canlandırdı.

Cenk Tosun bu golle ayrıca, Şampiyonlar Ligi'nde Sergen Yalçın'dan sonra Beşiktaş formasıyla gol atan ilk Türk futbolcu oldu. 

QUARESMA PENALTIDAN

Kariyerinde Benfica'ya karşı 21. maçına çıkan Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, 81. dakikada kazanılan penaltıda topu ağlara göndererek 3-0'dan durumu 3-2'ye getirdi. Quaresma Benfica'ya karşı kariyerindeki 4. golünü attı.

ABOUBAKAR PERDEYİ KAPATTI

Beşiktaş'ın beraberlik golü 88. dakikada Kamerunlu yıldız Aboubakar kaydetti. Quaresma'nın rabona ile arka direğe ortaladığı topta oluşan karambolde son vuruşu yapan Aboubakar sskoru 3-3'e getirdi.

Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele bu sonuçla sona erdi.

Bu sonucun ardından Kartal, Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda puanını 7 yaptı. Benfica ise, 8 puana yükseldi. Böylelikle Şenol Güneş'in öğrencileri, Devler Ligi'ndeki tur umudunu son haftaya bıraktı.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada

[PAGE]

M.S. Karşılaşma 3-3 sona erdi.

90. DK: Sağ kanatta Eduardo Salvio kısa pası ile topu ceza sahası içindeki Pizzi ile buluşturuyor. Pizzi bekletmeden kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

89. DK: GOOOLLL!! Sol kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahası içine şık bir orta yapıyor. Eliseu'dan seken topu takip eden Vincent Aboubakar altıpas içinde bekletmeden şutunu çekiyor ve ağlar ile buluşturuyor. Temsilcimiz Beşiktaş Vincent Aboubakar'ın golü ile 3-0'dan 3-3'lük beraberliği yakalıyor.

88. DK: Sol kanatta Oğuzhan Özyakup ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Penaltı noktasının hemen yanından Vincent Aboubakar vuruşunu yapıyor ancak Ederson De Moraes bu topu tokatlayarak uzaklaştırıyor

88. DK: Orta alana yakın bölgeden Andreas Beck uzun pasını Ricardo Quaresma'ya gönderiyor. Sağ kanatta topa hareket eden Ricardo Quaresma ofsaytta kalıyor.

86. DK: Benfica, üçüncü ve son oyuncu değişikliğini kullanıyor. Kostas Mitroglou çıkıyor ve yerini Raul Jimenez'e bırakıyor.

86. DK: Marcelo Guedes'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ofsaytta kalıyor.

83. DK: GOOOLLL!! Beşiktaş Ricardo Quaresma'nın golü ile 3-2'lik skoru yakalıyor.

82. DK: Ceza sahası içinde Victor Lindelöf elle oynuyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

80. DK: Sol kanattan gelişen Benfica atağında atılan kısa pasa hareketlenen Rafa Silva ofsaytta kalıyor.

79. DK: Sol kanatta kısa pas ile topla buluşan Cenk Tosun önünde bulduğu boş alanı değerlendirerek ceza sahası içine topla birlikte ilerliyor. Nelson Semedo'dan sıyrılan Cenk Tosun şutunu çekiyor ancak bu top kimseye temas etmeden dışarı çıkıyor.

72. DK: Ceza sahası yayı önünde topla ilerleyen Vincent Aboubakar kısa pasını sağ kanattaki Ricardo Quaresma ile buluşturuyor. Topla buluşan Ricardo Quaresma sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak bu top kaleci Ederson De Moraes'de kalıyor.

69. DK: Vincent Aboubakar'ın pasına hareketlenen Ricardo Quaresma ofsaytta kalıyor.

65. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasına yakın bölgede topu Atınç Nukan indiriyor. Marcelo Guedes'den önce topa savunma müdahale ediyor. Müdahale edilen top kaleye yöneliyor ancak Ederson De Moraes bu topu yatarak tokatlıyor. Kalecinin tokatladığı top kısa düşüyor. Topu takip eden Cenk Tosun altıpas içinden sert bir şut çekiyor ancak bu top direğe çarpıp dışarı çıkıyor.

65. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

64. DK: Benfica ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Franco Cervi çıkıyor ve yerini Rafa Silva'ya bırakıyor.

62. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Oğuzhan Özyakup ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kimseye temas etmeden diğer kanattan dışarı çıkıyor.

58. DK: GOOOLLL!! Temsilcimiz Beşiktaş, Benfica karşında skoru 3-1'e getiriyor.

56. DK: Ljubomir Fejsa, Atiba Hutchinson'la girdiği mücadelede ayağını fazla kaldırıyor ve pozisyon tehlikeli poziyon gerekçesi ile duruyor.

53. DK: Eduardo Salvio'nun kısa pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Kostas Mitroglou kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve şutunu kaleye gönderiyor. Bu şut kalenin solundan direk dibinden dışarı çıkıyor.

51. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak bu top diğer kanattan dışarı çıkıyor.

49. DK: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Eduardo Salvio sol ayağı ile sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak Fabricio Agosto bu topu kornere tokatlıyor.

47'. DK: Ceza sahası içinde kısa pasla topla buluşan Nelson Semedo kısa pasını ceza sahası dışındaki Ljubomir Fejsa ile buluşturuyor. Ljubomir Fejsa ceza sahası yayının hemen dibinden vuruşunu yapıyor ancak bu top dışarı çıkıyor.

46. DK: Temsilcimiz Beşiktaş ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başlıyor. Tolgay Arslan çıkıyor ve yerini Gökhan İnler'e bırakıyor. Gökhan Gönül çıkıyor ve yerini Cenk Tosun'a bırakıyor.

46. DK: Hakem Damir Skomina ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinici yarıya temsilcimiz Beşiktaş başlıyor.

45. DK: Damir Skomina ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Benfica 3-0'lık skor üstünlüğü ile soyunma odasına giden taraf oluyor.

45. DK: Hakem Damir Skomina ilk yarının sonuna 1 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

45. DK: Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Eliseu ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Atılan bu ortaya hareketlenen Eduardo Salvio topa kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üstünden dışarı çıkıyor.

40. DK: Maçın bu dakikalarında her iki takımda da karşılıklı top kayıpları yaşanıyor.

37. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Arka direğe yakın bölgede topu kontrol eden Vincent Aboubakar soluna çekip şutunu kaleye gönderiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

34. DK: Pizzi, Tolgay Arslan'a arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

31. DK: GOL! Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Pizzi ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direğe yakın bölgeden Kostas Mitroglou kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top direğe çarpıp tekrar oyun alanına dönüyor. Topu takip eden Kostas Mitroglou tekrar kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top üst kale direğine çarpıp oyuna dönüyor. Dönen topu takip eden Eduardo Salvio vuruşunu yapıyor bu top da sol direğe çarpıp oyuna dönüyor. Dönen topu takip eden Ljubomir Fejsa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarımız ile buluşturuyor. Benfica, Ljubomir Fejsa'nın golü ile 3-0 öne geçiyor.

28. DK: Tolgay Arslan, Goncalo Guedes'e arkadan yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

25. DK: Golün pasını veren oyuncu Eduardo Salvio oluyor.

25. DK: GOL! Sağ kanattan gelişen Benfica atağında topla ilerleyen Eduardo Salvio kısa pası ile topu Nelson Semedo ile buluşturuyor. Nelson Semedo topla ilerleyip sağ çaprazdan sert bir şut çekiyor. Üst direğe de çarpan bu top ağlarımız ile buluşuyor. Benfica, Nelson Semedo'nun golü ile 2-0 ön geçiyor.

23. DK: Sol kanatta topla buluşan Tolgay Arslan kısa pası ile topu Adriano Correia ile buluşturuyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Adriano Correia bekletmeden şutunu çekiyor ancak bu şut etkisiz oluyor ve kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

21. DK: Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Tolgay Arslan ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademedeki defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

19. DK: Tolgay Arslan'ı pası ile sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

12. DK: Orta alandan atılan pasa hareketlenen Vincent Aboubakar ofsaytta kalıyor.

11. DK: Defanstan gönderilen uzun topa hareketlenen Adriano Correia sol kanatta ofsaytta kalıyor.

10. DK: Golün pasını veren oyuncu Eduardo Salvio oluyor.

10. DK: GOL! Ceza sahası yayı önünde Eduardo Salvio'nun kısa pası ile Goncalo Guedes ceza sahası içinde topla buluşuyor. Atiba Hutchinson'dan sıyrılan Goncalo Guedes topla ilerliyor ve Fabricio Agosto'dan da sıyrılarak topu ağlarımıza gönderiyor. Benfica Goncalo Guedes'in golü ile 1-0 öne geçiyor.

7. DK: Sol kanatta topla buluşan Adriano Correia bekletmeden ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Arka direkte topa hareketlenen Ricardo Quaresma kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

4. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Ricardo Quaresma'nın pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Vincent Aboubakar şutunu çekiyor ancak Ederson De Moraes bu topu kurtarıyor. Kısa düşen topu takip eden Vincent Aboubakar tekrar vuruyor ve topu ağlar ile buluşturuyor ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmıyor.

3. DK: Ceza sahası yayı önünde Franco Cervi kısa pası ile topu Eliseu ile buluşturuyor. Sol çaprazda topla buluşan Eliseu ceza sahası yayının bitiminden şutunu çekiyor ancak top direğe çarpıp dışarı çıkıyor.

1. DK: Hakem Damir Skomina maçı başlatan düdüğünü çalıyor.

- Her iki takımın oyuncuları sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Kara Kartallar, İstanbul'da oynadığı Avrupa kupaları maçlarında son 9 maçın sadece 3'ünde sahadan yenilgiyle ayrıldı.

- Benfica'da ise sakatlıkları bulunan; Jonas Goncalves, Andre Horta ve Alex Grimaldo sakatlıkları dolayısıyla bu akşam takımlarını yalnız bırakacaklar.

- Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan; Caner Erkin, Anderson Talisca ve Luiz Rhodolfo bu akşam Benfica karşılaşmasında forma giyemeyecek. Avrupa maçlarında kadroda gösterilmeyen; Veli Kavlak, Oğuzhan Aydoğan, Ömer Şişmanoğlu ve Aras Özbiliz 18 kişilik kadroda yer almıyor.

sampiyonlar-ligi-001.png

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. haftasında bugün Portekiz temsilcisi Benfica’yı konuk edecek. 

İki takım arasındaki mücadele, saat 20.45’te Vodafone Arena’da yapılacak. Karşılaşmayı, Slovenya Futbol Federasyonundan Damir Skomina yönetecek. Skomina’nın yardımcılıklarını Jure Praprotnik ve Robert Vukan gerçekleştirecek. Bojan Ul’un dördüncü hakem olacağı müsabakada ilave yardımcı hakemlikleri ise Matej Jug ve Slavko Vincic üstlenecek.

İŞTE İLK 11'LER:

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Beck, Atiba, Oğuzhan, Tolgay, Adriano, Quaresma, Aboubakar

Benfica: Ederson; Eliseu, Lindelöf, Luisão, Nélson Semedo; Fejsa, Pizzi, Cervi, Salvio; Gonçalo Guedes, Mitroglou

GÜNEŞ'TEN BÜYÜK SÜRPRİZLER!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Benfica karşısında sürpriz bir 11'le çıkıyor. Kaleyi Fabri'ye teslim edecek olan Güneş, defans hattını Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic ve Beck'ten oluşturacak. 

Benfica karşısına önce çift santraforla çıkmayı planlayan Şenol Güneş'in daha sonra bu düşünceden vazgeçip, kariyerinin en parlak sezonunu yaşayan Cenk Tosun'u yedek oturtarak tek forvet olarak Aboubakar'ı sahaya sürüyor. Adriano ve Quaresma'nın ise kanatlarda görev yapacak.

5835c99018c7730bd0c89475.jpg

 

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada

[PAGE]