Messi, Messi, Messi

Messi, Messi, Messi

Arjantinli yıldızın Bayern Münih karşısındaki resitali futbolun gündemine damga vurdu.

Boateng’i yere yatırıp, dünyanın en iyi kalecisini avlayan süper solak, Şampiyonlar Ligi gol krallığında da zirvenin yeni sahibi oldu.

Barcelona, Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Bayern Münih’i 3-0 mağlup ederken, rövanş öncesinde büyük avantaj yakaladı. Karşılaşmanın son 13 dakikasında gelen gollerle üç farklı üstünlük yakalayan Katalan ekibinde ilk iki golün altına imzasını atan Lionel Messi geceye damgasını vuran isim oldu.

Avrupa Kupaları’ndaki 100. maçına çıkan 27 yaşındaki futbolcu, daha önce ele geçirdiği, bu kulvardaki tarihin en golcü oyuncusu unvanını geliştirdi. Devler Ligi’nde 77. golünü kaydeden ‘Pire’, Realli Ronaldo’yu sollayarak bu sezonki en golcü isim oldu.

Dünyanın en iyi kalecisi seçilen Manuel Neuer, karşılaşmanın ardından kendisini iki kez avlayan yıldız futbolcuyu övdü. Neuer, “Messi’yi durdurmak zor. Bu karşı karşıya pozisyonlarda bazen başarılı olabilirsiniz ama böyle durumlarda zor” dedi.

‘En iyisi’

Bayern teknik direktörü Pep Guardiola’nın, “Messi’ye bu kadar boşluklar verirseniz cezası ağır olur” yorumunu yaptığı Arjantinli oyuncuyu Barcelona Başkanı Bartomeu ise “İlk golü çok önemliydi. İkinci golden sonra stadyumdan çıkan uğultu beni çok sevindirdi. Tüm taraftarlar Messi’nin dünyanın en iyisi olduğunu haykırıyordu. Messi gerçekten tüm zamanların en iyi oyuncusu” sözleriyle övdü.

Yenilgiden daha fazlası!

Bayern Münih’in, Barcelona’ya deplasmanında aldığı farklı yenilgi Alman  basınında geniş yankı buldu. Ülkenin tirajı en yüksek gazetesi Bild, “Messi Bayern ile dans etti” başlığıyla verdi. Bayern Münih Teknik Direktörü Josep Guardiola’nın “Evinde hayal  kırıklığına uğradığına” vurgu yapılan haberde, “Messi’nin iki golü ve Neymar, Guardiola’nın sahadan zaferle ayrılma ya da en azından bir deplasman golü bulma  amacını engelledi” ifadelerine yer verildi.

Almanya’nın “Kicker” dergisi maçı “Yenilgiden daha fazlası” manşetiyle duyurdu.  Bayern kalecisi Neuer’in yaklaşık 80 dakika tutunabildiğine işaret edildi.

“Die Welt” gazetesinin “Bayern’in patronları yenilgiyi küçük göstermeye çalışıyor” manşetiyle duyurduğu haberde ise “Barcelona karşısındaki hezimet Bayern’in omurgasını kırdı. Şimdi sorulması gereken birçok soru var” ifadeleri  kullanıldı.

Boateng’in belini kırdı!

Messi’nin attığı ikinci gol sosyal medyayı da salladı. Boateng’i sol ayağıyla attığı harika çalımla geçen ve rakibi pozisyonda yerde kalan Arjantinli, ardından sağ ayağıyla klas bir aşırtma vuruşu yapmış ve fileleri bulmuştu. Messi’nin golü sosyal medyada esprili yorumlarla sunuldu. Boateng’in Wikipedia sayfasına öldüğü yorumu yapıldı.

10-043.jpeg
11-005.jpeg