Savcı iddiasını yumuşattı !

Savcı iddiasını yumuşattı !

Fenerbahçe kafilesine saldırı ‘kasten öldürme değil, yaralama’ymış!

Trabzon Havaalanı’na doğru seyreden Fenerbahçe takımının otobüsüne düzenlenen saldırıya ilişkin ‘birden fazla kişiyi kasten öldürme’ suçlamasıyla açılan soruşturmanın, ‘birden fazla kişiyi kasten yaralama’ya çevrildiği ortaya çıktı.

Geçen nisan ayında, Çaykur Rizespor maçı için gittiği Rize’den dönen Fenerbahçe kafilesine Trabzon il sınırlarında silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda otobüsün şoförü yaralanmış, faciadan kıl payı dönülmüştü.

Saldırının ardından Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘adam öldürmeye teşebbüs‘ten soruşturma açılmıştı.

Cumhuriyet gazetesinden Hilmi Türkay ve Ahmet Şefik’in haberine göre, üzerinden 89 gün geçen saldırının faili halen bulunamazken, saldırıyı ilişkin olarak açılan soruşturma da ‘birden fazla kişiyi kasten yaralama‘ya dönüştürüldü.

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs 90 kilometre hızla gidiyordu. Araca ateş edilmesi sonrası sürücünün kontrolü kaybetmesi halinde otobüsün viyadükten aşağı düşebileceği, bu sırada birçok ölü ya da yaralı olabileceği belirtilmişti.

Hukuki süreç devam ettiği için resmi açıklama yapamayacaklarını söyleyen Fenerbahçe Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, “Olayın vahameti ortada, o günlerde ‘Failleri bulduk’ diye bir açıklama yapmıştı valilik, sonra geri çektiler. Şimdi gelişmeleri bekliyoruz. Ülke seçim sürecinden çıktı, henüz bir hükümet yok, atanmış bir bakanlık konuyu araştırıyor” diye konuştu.

Cumhuriyet