Spor dünyasından Çanakkale mesajları

Spor dünyasından Çanakkale mesajları

Spor dünyası, 18 Mart Çanakkale zaferiyle ilgili mesajlar yayınladı.

Çanakkale Boğazı'nda Türk tarihinin en büyük cesaret öykülerinden birisi birisinin yazıldığı 18 Mart tarihinde spor camiasından zaferle ilgili mesajlar yayınlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu, yayınladığı mesajında “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılında bu büyük zafere imza atan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Vatan toprağı ve özgürlüğümüzün kıymetini hatırlatan, Kurtuluş Savaşımıza ilham kaynağı olan bu büyük zaferi hiçbir zaman unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz” başlığıyla mesaj yayınlayan Türkiye Voleybol Federasyonu ise “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.” dedi.

ÜÇ BÜYÜKLER DE ANDI

Üç büyü İstanbul takımı da Çanakkale zaferiyle ilgili mesajlar yayınladı.

26’ıncı haftaya lider olarak giren Beşiktaş internet sitesinde başkan Fikret Orman imzasıyla yayınlanan mesajda “Çanakkale Savaşları’nda şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşan, kulübümüzün sporcularının da aralarında bulunduğu çok sayıda vatan evladını saygıyla ve rahmetle anıyorum…” ifadeleri kullanıldı

Fenerbahçe de resmi sayfasında yayınladığı mesajda “Dünya Tarihinde eşine az rastlanır destansı bir direniş öyküsü olan, Başta Türk Ulusu olmak üzere Dünya Ulus ve devletlerinin kaderini etkileyen 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını kutluyor; Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere asla unutulmayacak olan aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Galatasaray’ın yayınlanan mesajında “Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak “Çanakkale Geçilmez” dedirten kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.“ dendi.