''Colman ders olsun''

''Colman ders olsun''

Şenol Güneş, Jose Sosa'ya bir dönem Trabzon'da oynayan vatandaşı Gustavo Colman'ı örnek gösterdi.

Jose Sosa’ya nasihatte bulunan Şenol Güneş, eski takımından Colman’ın durumunu hatırlatarak, “Çok iyi oyuncuydu ama gelgitleri yüzünden yüzde yüz verimli olamadı. Onunla çok konuştum. Teknik direktörlük hayatımda böylesine çok hadiseler gördüm” dedi.

Beşiktaş’ta yaşanan Sosa krizi, Arjantinli oyuncunun antrenmanlara çıkma kararıyla farklı bir yöne doğru giderken, Teknik Direktör Şenol Güneş’in de, Sosa’yı takımda kalması için ikna etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Yeni sezondaki ilk antrenmanına önceki akşam çıkan Arjantinli oyuncuyla konuşan Güneş’in, “Bir zamanlar Trabzonspor’da Colman vardı. Çok iyi oyuncuydu ama gelgitleri yüzünden yüzde yüz verimli olamadı” dedi.

Bordo-mavili futbolcuyu örnek vererek Sosa’ya yanlış bir karar almaması için nasihatlarda bulunan deneyimli teknik adamın, “Colman da senin gibi gitmek istiyordu. Trabzonspor’un hocalığını yaptığım dönemde onunla çok konuştum. Ben teknik direktörlük hayatımda böylesine çok hadiseler gördüm. Sana tavsiyem, iyi düşünmen... Çok acele karar verme” dediği ortaya çıktı.

Bireysel çalışmış

Antrenmanlara çıkma kararı alarak hatasından döndüğünü Sosa’ya söyleyen Güneş’in, “Şimdi geride yaşananları unut ve idmanına çık. Senin bu takıma olan katkını kimse inkar edemez. Ben senin takımda kalmanı çok istiyorum. Taraftar da seni çok seviyor. Yeni başarılarda bizimle birlikte olmanı istiyorum. Her şeyi unutup kafanı Beşiktaş’a vermeni istiyorum. Biz bir aileyiz” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Öte yandan Sosa’nın 12 idmana çıkmamasına rağmen form durumunun gayet iyi olduğu öğrenildi. Takımla antrenmanlara çıkmadığı dönemde bireysel antrenörü eşliğinde tek başına çalışan Arjantinli oyuncu, yeni sezon öncesi ilk takım idmanında iyi bir performans gösterdi.

Bundan sonra ne yapacak?

Antrenmanlara çıkma kararı alarak Beşiktaş’ta olası bir krizin önüne set çeken Sosa’nın önünde artık iki seçenek var. Üç ihtimalden biri olan idmanlara çıkma tercihini kullanan Arjantinli oyuncu ya takımda kalacak ya da istenen parayı getirip Milan’a gidecek. 4 milyon euroluk olası teklife soğuk bakan siyah-beyazlı yönetim, kapıyı 8 milyon eurodan açacak.

Milliyet