''Ligin ilk yarısında hedefimize ulaştık''

''Ligin ilk yarısında hedefimize ulaştık''

Kasımpaşa'nın Venezuelalı futbolcusu Del Valle, "İlk yarı bizim için oldukça zor geçti ama hedeflediğimiz gibi yukarılarda tutunduk" dedi.

Kasımpaşa Futbol Takımı'nın  Venezuelalı forveti Yonathan Del Valle, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında  ortaya koydukları mücadeleden memnun olduklarını söyledi.
 
Takımının devre arası hazırlık kampında bulunduğu Belek'te AA  muhabirine açıklamada bulunan Del Valle, "Ligin ilk yarısı bizim için oldukça zor  geçti ama hedeflediğimiz gibi yukarılarda tutunduk. Amacımız olabildiğince üst  sıralarda yer alabilmekti. Şimdilik bu hedefe ulaştık" dedi.
 
Süper Lig'in oldukça rekabetçi olduğunu vurgulayan Del Valle, "Puanlar  birbirine yakın. Bizim diğer takımlardan farklı olduğumuz konulardan biri, burada  kendimizi bir aile gibi hissetmemiz. Bu da bize başarıyı getiriyor. İlk yarıyı  rakiplerimiz olarak gördüğümüz takımların üzerinde tamamladık. İkinci yarıda aynı  şekilde devam ederek, yine amacımıza ulaşacağımızı düşünüyorum" ifadelerini  kullandı.
 
Hedeflerinin lig sıralamasının hep üst sıralarında yer almak olduğunu  dile getiren Venezuelalı futbolcu, "Eğer lig sonunda bulunduğumuz sıra bize  Avrupa kupalarına katılma yolunu açarsa, bundan çok mutlu olacağız. Şimdiki  hedefimiz, Avrupa kupalarına katılım mücadelesinin içinde yer almak" diye  konuştu.
 
"Çalımbay harika bir teknik direktör"
 
Del Valle, Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'la çalışmaktan  dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. "Rıza Çalımbay harika bir teknik direktör" şeklinde görüş belirten  lacivert-beyazlı oyuncu, "Rıza hoca, ne istediğini bilen biri. Biz de yavaş yavaş  onun oyun şemasını, oynatmak istediği futbolu daha iyi anlıyoruz. Hep birlikte  çalışarak hedeflerimize ulaşmak için çabalıyoruz. Umarım sezon sonunda  hedeflerimizi gerçekleştirmiş oluruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Süper Lig'in kalitesine değinen Del Valle, "Türkiye'de lig oldukça  rekabetçi ve zorlu. Ben de geçirdiğim 6 aylık süreçte Süper Lig'i daha iyi  tanıdım. Kalite olarak iyi bir seviyede. Özellikle son maçlarda daha iyi  performans göstermeye başladım" diyerek sözlerini tamamladı.