''Maçtan önce korkuyordum''

''Maçtan önce korkuyordum''

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor'u deplasmanda 5-1 mağlup ettikleri maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Antalyaspor iyi takım. Stadyumun açılışını yaptık burada. Maça iki takım da tempolu başladı. Bizim daha kaliteli oyuncularımız vardı. Rakibimizin bize yapmak istediklerini, bizimkiler onlara daha iyi yaptılar. Dinamik takım vardı ilk yarıda. İkinci yarıda temponun düşmesi normal. Oyuna tamamen hakimdik. Asıl önemli olan şey, herkes futbol oynamaya çalıştı. Keyifli bir oyun oldu. Futbol oynanması gerekiyordu, futbol oynandı. Bütün futbolcuları tebrik ediyorum."

"Bugün, yarın kadro her an değişebilir"

"Bütün her şeyi oyuncular yapıyor. Zaman zaman duygusal durumlar olabilir ama bunlar anlık olmalı. Büyük oyuncular, herkes işini yapacak. Serdar, Tosic, Alex, onlar da işini yapacak konumda olmalı, hazır olmalı. Kendine değil, arkadaşına saygısızlık olur oynamayı istemek. Belki 2 ay sonra başkası oynayacak, ben onun garantisini veremem. Bugün, yarın kadro her an değişebilir."

"Korkuyordum sakatlık olacak diye"

"Sonuç ne olursa olsun disiplinli oynadılar. Topu alıp, hücum oynamayı düşündüler. Ne hakemle, ne rakiple itişmediler. Stat yeni açıldı, zemin daha oturmamış. Maçtan önce korkuyordum sakatlık olacak diye. Oğuzhan'ın adelesinde bir sertlik oldu, ama ciddi olduğunu düşünmüyorum."

Şenol Güneş'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor'un yeni stadının açılışında güzel bir futbol atmosferi olduğunu söyledi. Güneş, Antalyaspor'un iyi bir takım olduğunu ve bugün kazanması durumunda 17 puanla ligde dördüncü olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İki takım da oyuna tempolu başladı. Futbol oynamaya çalıştı. Biz kalite olarak daha üstün oyuncularımız olduğu için kazandık. Goller attık. Daha fazla da goller bulbilirdik. Pas konusunda sıkıntılarımız vardı. Zaman zaman adam kaçırdık. İkinci yarı bunu daha iyi yaptık. Hem gol attık hem de rakibe daha az pozisyon verdik. Tüm izleyenlerin keyif aldığı bir maç olduğunu düşünüyorum. Futbolda önemli olan bu keyfin futbolcuların, bizim ve tüm izleyenlerin alması."

Şenol Güneş, stadın zemini ile ilgili yöneltilen soru üzerine, "Bu işi bilmiyor muyuz yoksa bilerek mi yapıyoruz anlamıyorum. Alt yapıda bir sıkıntı yoktu. Köşelerde bazı takılmalar oldu. Ama bizim oyunumuzu çok etkilemedi. Buradan sakatlık vermeden, kart görmeden 3 puanla ayrılıyoruz, mutluyuz" diye konuştu.

"Şampiyonluk söylemini kullanmak istemiyorum"

Şenol Güneş, şampiyonluk hedefi konusunda, bu söylemi kullanmak istemediğini dile getirdi. Sadece sahada işlerini yapmaları gerektiğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Kendi kaliteni, futbol yeteneğini, beden, akıl ve ruh olarak sahaya yansıt, gerisi Allah'ın takdiridir. İşimizi yapmalıyız. O yüzden uzun vadeli bir düşüncemiz yok. Büyük bir camia, büyük bir takım Beşiktaş. Şampiyonluk adaylarından bir tanesidir. Rakiplerimiz de öyle. Dolayısıyla puan olarak biz biraz daha öndeyiz. Arkamızda Fenerbahçe, Galatasaray, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor ve Kasımpaşa var. Bugün yense Antalyaspor ilk beşte olacaktı. Bunlar şampiyonluğa oynayabilir. Lige bir renklilik gelebilir. Hep söylüyorum, futbolun güzelliklerini sunmamız lazım. Biz de onu sunmaya çalışıyoruz. O yüzden şampiyonluk söylemini kullanmak istemiyorum."

Teknik direktör Güneş, maçtan önce böyle farklı bir galibiyeti bekleyip beklemedikleri yönündeki soru üzerine ise takımının her maçı böyle farklı kazanabileceğini söylerken, "Kazanmamız çok önemliydi. İlk yarıya baktığımız zaman daha farklı kazanmamız gerekiyordu. Çok pozisyonumuz vardı. Öncelik 3 puan ama güzel oynayarak, hak ederek 3 puan çok önemli. Maçın başından sonuna kadar galibiyeti hak eden bizdik. Hiç tartışmaya açık değil" değerlendirmesinde bulundu.