''Ödemeler Riva'ya bağlı''

''Ödemeler Riva'ya bağlı''

Galatasaray'ın futboldan sorumlu yöneticisi Levent Nazifoğlu, açıklamalarda bulundu.

Kongreden çıkacak sonucun takıma yansımasını anlatan Levent Nazifoğlu, “Evet hiçbir şey satılmasın ama kangren olmuş bir borç var. O olmasın, bu olmasın, sattırmam ile bu işler olmaz. Artık Galatasaray’ın çaresi yok. Takımımızın ödemeleri de buna bağlı” dedi.

Galatasaray’daki genel kurul, futbolun geleceğini de yakından ilgilendiriyor. Sarı-kırmızılılarda futbolun başında bulunan Sportif A.Ş. yöneticisi Levent Nazifoğlu, 22 Ekim’de Riva ve Florya’nın satışı ile ilgili yapılacak kongrenin sonucunun takımı etkileyeceğini ifade etti. Nazifoğlu şunları söyledi:

“Genel Kurul’dan onay çıkmaz ise biz de bundan iyi etkilenmeyiz. Onu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Burada bazı problemler var. Biz ayın 22’sini bekliyoruz. Şu anda şampiyonluğa gidiyoruz ve bir beklenti var. Evet, hiçbir şey satılmasın ama yapılması gereken zorunluluklar da var. Şimdi satılmasın diyen kişiler onun karşılığında bir şeyi koymaları gerekiyor. Kangren olmuş bir borç var. O olmasın, bu olmasın, sattırmam ile bu işler olmaz. Artık Galatasaray’ın çaresi yok. Takımızın ödemeleri de buna bağlı.”

Sarı-kırmızılıların bazı maçlarında ilk devre ile ikinci yarıdaki futbolun farklı olduğuna değinen Nazifoğlu, “Bunu psikolojik olarak görüyorum. Teknik kadro ile de görüşüyoruz. Biz kesinlikle teknik kadrosunun işine karışmıyoruz ama fikir alışverişi yapıyoruz” dedi.

Transfer politikalarının ocak ayında netleşeceğini ifade eden sarı-kırmızılı yönetici, “Adam almak için adam almayız” yorumunu yaptı. Riekerink’in göreviyle ilgili konuşmanın henüz erken olduğunu, her şeyin başarıya endeksli bulunduğunu dile getiren Levent Nazifoğlu şöyle devam etti:

“Benim de Riekerink de kalması başarıya endeksli. Ama görünen o ki; uzun yıllar Riekerink ile devam edeceğiz. Muslera ya da Bruma’yı satmayı kesinlikle düşünmüyoruz teklifler geliyor. Kâr etmesi gereken bir kurum ama aynı zamanda başarılı olması gereken bir camiayız. Bize yüksek paralar da verseler oyuncu satamayız çünkü şampiyonluk daha önemli. Kâr zarar hesabını yaparken aynı zamanda çok başarılı olmamız gerekiyor. Şampiyonluğa giderken biz hiçbir oyuncumuzu satmayacağız.”

Bruma 50 milyon euro

Sportif AŞ Yöneticisi Levent Nazifoğlu, “Bruma’ya teklif gelirse satılır mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bruma ile ilgili bir stratejimiz var. Gelsinler, istesinler görelim bakalım. Biz şampiyonluğa oynuyoruz. Kolay değil bizden oyuncu olmak. Bruma için 15 milyon eurodan başladık. Her hafta gol atıyor artık 50 milyon euroya çıkarız.”

‘Fenerbahçe’yi destekliyorum’

Yayın ihalesinde şahsi görüşünün Fenerbahçe ile aynı olduğunu söyleyen Levent Nazifoğlu, “Galatasaray ile Fenerbahçe’nin daha fazla katma değer verdiği ortada. Ama bu lig sadece Galatasaray ile Fenerbahçe’den ibaret değil. diğer kulüplere de haksızlık olmaması lazım. Bir hakkaniyet sağlanması gerekir” dedi. Yayıncı kuruluşuyla ilgili problemlerinin bulunduğunu da belirten Nazifoğlu, “Galatasaray doğranıyor. Yayıncı kuruluşta 2 Beşiktaşlı’nın olması bizi doğruyor. Beşiktaş maçındaki bir hata, o olabilir diye geçiştiriliyor. Oradaki bir arkadaş Galatasaray düşmanıdır. O yapının değişmesi lazım” dedi.

Tatlı problem

Milli takımlarda sakatlanan futbolcular konusunda FIFA’nın ödemeler konusunda bıktırıcı bir süreci bulunduğunu dile getiren Levent Nazifoğlu, “Sigthorsson’un sakatlığı da düzelmek üzere. Gerisi hocanın tatlı problemi. Hocamız da memnun sakatların dönmesinden... Lig uzun, başka sakatlıklar da olacak. Eğer olmaz ise bu kadro zenginliği bizim istediğimiz bir şey... Sneijder ise tedavisini Hollanda’da sürdürüyor. Burada olacak. Sneijder’le ilgili doktordan aldığım izlenim yarım devre de olsa oynayacak olması” ifadesini kullandı.

Milliyet