''Önümüzdeki her maç final''

''Önümüzdeki her maç final''

Eskişehirspor Teknik Direktörü Aybaba, açıklamalarda bulundu.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, "Daha  yeni başladık. Önümüzde her maç final. Hep birlikte şehrin desteğini arkamıza  alıp, şu işin içinden sıyrılmak istiyoruz" dedi.
 
Aybaba, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Eskişehir Şubesi  tarafından bir restoranda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, yaklaşık 3  aydır transfer için çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu dönemde bir oyuncu  bulmanın ve kulüplerle anlaşmanın zor olduğunu kaydetti.
 
Transfer sezonu içinde hata yapmak istemediklerini ifade eden Aybaba,  şöyle konuştu: "Şimdiye kadar transfer ettiğimiz oyuncuların katkılarını görmeye  başladık. Daha katkı sunmayanlar da var. Birer stoper ve santrfor transfer etmek  istiyoruz. Çok alternatifimiz var. Bir kaç gün içinde netleştireceğiz.  Trabzonspor'dan İshak Doğan ve Deniz Yılmaz transferlerinde sorunlar çıkıyor.  Bazı oyuncular her kulübe çok yakın görünüyorlar. Yerli ve yabancı oyuncu  transferleriyle ilgileniyoruz. Şu an yabancı oyuncu transferleri daha da ön plana  çıkıyor."
 
Aybaba, Gençlerbirliği ve Medicana Sivasspor karşısında aldıkları iki  galibiyetin önemli olduğunu vurguladı.
 
Eskişehir'in bir futbol kenti olduğunu anlatan Aybaba, sözlerini şöyle  sürdürdü: "Oyuncular da inanmaya başladı. Kulübe geldiğimizde oyuncularının  yüzde 90'ının ekonomik anlamda takımda kalma isteği yoktu. Şimdi para ikinci  boyutta. Daha çok oynuyoruz. Sahada durmayı becerebiliyoruz. Takım olarak  sorunlarımız var. Son iki maçta iyi oynadık. Çok zor bir Sivas deplasmanı vardı.  O maç bizim için adeta lige dönüş maçıydı. Daha yeni başladık. Önümüzde her maç  final. Hep birlikte şehrin desteğini arkamıza alıp, şu işin içinden sıyrılmak  istiyoruz. Bir şeyler iyi gitmeye başladı. En azından lige tutunduk."
 
"Eskişehirspor kentin en önemli markası"
 
Aybaba, son dönemde Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın  Eskişehirspor'a önemli desteklerinin bulunduğuna değinerek, "Valimiz Güngör Azim  Tuna'ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kentteki diğer dinamiklerin de  hareket etmesi lazım. Eskişehirspor bu şehrin en önemli markası. Söz konusu  markanın değer kaybetmemesi gerekiyor" diye konuştu.
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın yapacakları Bursaspor maçının ardından  Antalya'da kampa gireceklerini dile getiren Aybaba, kampta taktik çalışıp, yeni  transferlerin takıma adapte olmasını sağlayacaklarını kaydetti.
 
"Taraftar takımına sahip çıkacak"
 
Aybaba, Eskişehirspor'un dışarıdan bakıldığında büyük ve dev bir  görüntüsünün olduğunu vurguladı. Eskişehirspor'un küme düşmeye aday takım olmasının hoş  karşılanamayacağının altını çizen Aybaba, "Taraftar takımına sahip çıkacak.  Kulübün sahibi Eskişehirspor'u sevenlerdir. Sonuna kadar onları yanımızda görmek  istiyoruz. Eskişehirspor taraftarının takıma daha fazla sahip çıkması gerekiyor"  ifadelerini kullandı.
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ise  Eskişehirspor'un Medicana Sivasspor karşısında aldığı son galibiyetten sonra  ümitlendiği ve ligde kalacağına inandığını belirtti.