Advocaat kazancını 20'ye katladı

Advocaat kazancını 20'ye katladı

Deneyimli teknik adam, “Fenerbahçe bana geri çeviremeyeceğim bir öneriyle geldi” açıklamasını yaptı.

Dick Advocaat’ın Fenerbahçe’nin yıllık 1.5 milyon Euro'luk teklifini kabul etmeden önce Hollanda Federasyonu’nda yıllık sadece 75 bin Euro’ya çalıştığı ortaya çıktı. Yani 68 yaşındaki deneyimli teknik adam, Sarı-Lacivertliler’e ‘evet’ diyerek kazancını 20’ye katlamış oldu

Sezona Pereira ile başlayan, ancak yaşanan ciddi fikir ayrılıklarından sonra Portekizli hocayla yolları ayıran Fenerbahçe, takımın başına Dick Advocaat’ı getirmişti.
 
Hollanda Futbol Federasyonu’nda danışman olarak çalışan ve Sarı-Lacivertliler’in teklifini alınca apar topar istifa edip soluğu İstanbul’da alan deneyimli teknik adam, “Fenerbahçe bana geri çeviremeyeceğim bir öneriyle geldi” açıklamasını yaptı.
 
Gerçekten de rakamlar düşünüldüğünde 68 yaşındaki çalıştırıcının bu ifadeleri kullanmasının son derece doğal olduğu anlaşılıyor.
 
Büyük tepki çekmişti
 
Advocaat, ülke federasyonunda çalışırken yıllık sadece 75 bin Euro’ya (Yaklaşık 250 bin TL) imza atmıştı.
 
Uzun süredir istediği şartlarda bir teklif almayan Hollandalı için Fenerbahçe’nin kapıyı 1.5 milyon Euro’dan (Yaklaşık 5 milyon TL) açması ve üzerine bir de başarı primleri eklemesi, Advocaat’ın aklını çelen en önemli faktörlerden biri oldu.
 
Kanarya için Türkiye’ye gelen kurt teknik adama, o dönem ülkesinde büyük bir tepki oluşmuş, hem medya hem de federasyon cephesi bu kararı uzun süre tartışmıştı.
 
Yönetimden 'onay' çıktı
 
Son Bursaspor yenilgisinden sonra, “Birilerinin hoşuna gitse de gitmese de toparlanmak adına bazı değişiklikler yapmak zorundayız” mesajlarını veren Dick Advocaat’a
yönetimden tam destek geldi.
 
Başkan Aziz Yıldırım ve kurmaylarının, Hollandalı hocaya, “Alacağın bütün kararların arkasındayız. Takımın bir an önce düzelmesi için ne gerekiyorsa yap” telkininde bulunduğu öğrenildi.
 
Bu hamle ile rahatlayan ve eli daha da güçlenen 68 yaşındaki çalıştırıcının ilk Kasımpaşa mücadelesinde kadroda ciddi değişikliklere gitmesi bekleniyor.
 
Fanatik