Anlaşma iptal oldu !

Anlaşma iptal oldu !

Galatasaray, Jose Rodriguez için 'bonus' ödemesi yapmayacak...

Galatasaray'ın kupada son 4 takım arasına kaldığı Akhisar Belediyespor maçını yedek kulübesinde tamamlayan Jose Rodriguez, bu sezon görev yapan 3 hocanın da 11'deki tercihi olamadı. Böylece İspanyol futbolcu ile imzalanan sözleşmedeki 30 maça dayalı özel madde devreye girmedi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Galatasaray , Türk Telekom Arena'da ağırladığı Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Deplasmanda 2-1 kazanan sarı-kırmızılı takım, adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.
 
Mustafa Denizli'nin istifası sonrası takımın başında sahaya çıkan altyapı antrenörü Orhan Atik, sezon başı büyük umutlarla transfer edilen Jose Rodriguez 'e süre vermedi. Denizli ve Hamza Hamzaoğlu'nun gözüne giremeyen İspanyol orta saha, hayal kırıklığı yaşattı.
 
Bu performans, son maçını 21 gün önce oynayan 22 yaşındaki futbolcu için kulüp kasasından daha fazla para çıkmasını da önledi. Galatasaray, bonservis ödemediği İspanyol kulübü Real Madrid'e 4 yıllık sözleşmenin ilk senesinde 250 bin Euro (800 bin TL) 'bonus' ödemesi yapmaktan kurtuldu.
 
SÖZLEŞMEYE ÖZEL MADDE
Galatasaray Sportif A.Ş.'den 31 Temmuz 2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Jose Rodriguez Martinez'in eski kulübü Real Madrid'e bonservis ücreti ödenmeyecek, ilk 11 de oynadığı her 30 resmi müsabaka için eski kulübüne en fazla 4 sefere mahsus 250.000 EUR ödenecektir" ifadeleri kullanıldı.
 
Jose Rodriguez, sarı-kırmızılı forma altında 12'si Süper Lig, 6'sı Türkiye Kupası, 3'ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere 21 resmi karşılaşmada görev yaptı. Söz konusu mücadelelerin 14'üne ilk 11'de başlayan genç oyuncunun, sezonun tamamlanmasına yaklaşık 3 ay olmasına rağmen şimdiden kotayı dolduramayacağı kesinleşti. Zira Cimbom, kupada finalist olması halinde, 2015-2016 sezonunda 14 resmi maça daha çıkacak. İspanyol futbolcu ise bu müsabakaların hepsine 11'de başlasa bile 30 maç sınırına ulaşamayacak.
 
CHEDJOU OYNADI, DONK ALINDI

Brezilyalı yıldız Felipe Melo'nun sürpriz bir şekilde Inter'e imza atmasının ardından ön liberoda oluşan boşluğu önce Jose Rodriguez, ardından Bilal Kısa ve Emre Çolak ile doldurmayı planlayan Cimbom, üç isimden de beklediği verimi alamadı. Orta alanda Selçuk İnan'ın partneri olmayı başaramayan Jose Rodriguez, stoper Aurelien Chedjou'nun bile bu bölgeye kaydırılmasına neden oldu. Bu deneme de sonuç vermeyince devre arasında Kasımpaşa'dan Ryan Donk transfer edildi. Ancak Hollandalı futbolcu da Galatasaray'ın aylardır yaşadığı kabusu sonlandıramadı.
 
'OYNATMAYACAKSANIZ NİYE ALDINIZ?'
İlk 11’de şans bulamadığı için Hamza Hamzaoğlu döneminde Futbol Direktörü Cenk Ergün ile görüştüğü yönündeki haberlerle gündeme gelen genç İspanyol’un, "Buraya maç oynamaya geldim, ama sürekli yedeğim. Oynamayacaksam gideyim. Geçtiğimiz sezon Deportivo’da düzenli olarak forma giyiyordum. Oynatmayacaksanız neden aldınız beni?” şeklinde serzenişte bulunduğu iddia edilmişti.
 
7 AYDA 1 MİLYON EURO KAZANDI
Bu sezon 3 kulvarda 41 resmi müsabakaya çıkan Galatasaray'da 22 yaşındaki ön libero, 21 karşılaşmada ter döktü. Garanti ücreti 800 bin Euro olan Rodriguez, 210 bin Euro'luk maç başı ücretiyle birlikte sarı-kırmızılı kulüpten şu ana kadar 1 milyon 10 bin Euro kazanç sağladı.
 
Radikal