Aziz Yıldırım'ın 22. zaferi

Aziz Yıldırım'ın 22. zaferi

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında dün oynanan maç, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 53. Galatasaray maçı oldu.

İlk kez 15 Şubat 1998 tarihinde başkanlığa seçilen Yıldırım döneminde sarı-lacivertliler, 22. kez galip geldi, 17’sini ise Galatasaray kazandı. 14 maç da berabere sonuçlandı. Aziz Yıldırım dünkü karşılaşmada büyük sevinç yaşarken, gelen gollere yöneticileriyle birlikte sevindi.

‘Taraftarın payı büyük’

Lens’in yokluğunda hem sağ kanatta hem de orta alanda çok başarılı bir performans ortaya koyan Alper Potuk, “Önemli bir derbiydi ve mutlaka kazanmak istiyorduk. Bu zafer geleneklerimizde var. Çok mutluyuz. Özellikle taraftarımız çok iyiydi. Onlar destek oldukça daha çok zaferlere imza atacağız” dedi. Taraftarların statta harika bir atmosfer oluşturduğunu da kaydeden Alper, “Taraftarımızın zafere katkısı çok büyüktü. Her maçımıza gelmelerini istiyoruz” yorumunu yaptı.

‘Uğraştım olmadı’

Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe’de Ozan Tufan üzüntüsü yaşandı. 2 aya yakın bir süredir sakatlığı bulunan ancak derbi haftasında çalışmalara başlayan Ozan, son anda kadrodan çıkarıldı. Takımla beraber idmanlara çıkan genç orta sahanın henüz hazır halde olmaması nedeniyle Dick Advocaat tarafından kadroda düşünülmediği aktarıldı. Ozan, “Çok uğraştım ama hocamız riske etmek istemedi” dedi.

Fernandao geri döndü

Sarı-lacivertli takım 18 kişilik kadrosunda sürpriz bir isim daha yer aldı. Fernandao yaklaşık 2.5 ay sonra kadroya girdi. Son olarak ligin 2. haftasındaki 3-3’lük Kayserispor mücadelesinde forma giyen ve sakatlanan Brezilyalı forvet, derbiyle beraber maç kadrosuna alındı. Bu arada Teknik Direktör Advocaat, Lens’in yokluğunda Moussa Sow’a ilk 11’de şans tanıdı.

Demba Ba tribünde

Fenerbahçe’de derbi sırasında ilginç bir misafir tribünde yer aldı. Daha önce Manchester United maçına da gelen Demba Ba bir kez daha Kadıköy’de takipteydi. Moussa Sow’un çok yakın arkadaşı olan eski Beşiktaşlı Demba Ba, yine statta idi. Ba, bir kez daha yakın dostu Sow’u yalnız bırakmadı.

‘Hello Kitty’ derbi özel

18 yıllık derbi geleneği hemen tişört olarak anons edildi. Maçın bitmesinin hemen ardından Fenerium’da galibiyet tişörtlerinin hazır olduğu duyuruldu. Hemen satışa çıkan Hello Kitty özel tişörtlerinden 5000 adet satıldı. Taraftarlar uzun kuyruklar oluşturdu.