''Bacağım da terim de vatana feda''

''Bacağım da terim de vatana feda''
Güncelleme:

"Terörle mücadeleye bacağımı verdim. Gazi olduktan sonra ampute futbola başladım. Şimdi Ay-Yıldız için oynuyorum. Bacağım da terim de vatana feda olsun."

Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı'nın yıldız golcüsü gazi Savaş Kaya, terörle mücadele sırasında kaybettiği sol bacağından sonra, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde başlayan futbol hayatını ve A Milli Takım'a kadar yükselen kariyerini AKŞAM'a anlattı: "Amasya 1987 doğumluyum... Hayatımı değiştiren dönüm noktası askerlik görevimi yerine getirdiğim 2009 yılında yaşandı. Tunceli'de teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucunda sol bacağımı dizden aşağı kaybettim. TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde bir yıl boyunca tedavi gördüm. Bu süreçte, yaşama yeniden tutunmamı sağlayan ampute futbolla tanıştım.

EN İYİ VE EN GOLCÜ FUTBOLCU

O dönem Futbol Federasyonu'nda Başkanvekili olan Hadi Türkmen'in de gayretleriyle Ampute Futbol Ligi kuruldu. Karagücü Ampute Takımı'nda futbola başladım. 7 yıl boyunca Ay-Yıldızlı formayı da gururla taşıdım. 2015 yılında da Polonya'da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda, şampiyonluk kupasını kazanarak Ay-Yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdık. Bu turnuvada, 'En iyi futbolcu ve en golcü oyuncu'  ödülünü de kazandım.

YENİDEN AY YILDIZLI FORMAYA

Terörle mücadelede vatanım için bir bacağımı verdim. Ay-Yıldızlı formayı giyip terimi akıttım... Bugün de en büyük isteğim, yıllarca gururla taşıdığım Ay-Yıldızlı formayı yeniden giymek. İnşallah yeniden o gururu yaşarım... Vatanım için bacağım da, terim de feda olsun." 

10 GOLLE 7'İNCİ SIRADA

Ampute futbolunda en yetenekli golcülerden biri olan Savaş Kaya, geçen sezon krallık sıralamasında 7. sırada yer aldı. Kaya, takımına 10 gollük katkı sağlarken, en çok alkışlanan isimlerden oldu.

OSMANLISPOR LİGDE LİDER

Son 1 yıldır Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı'nda top koşturan Savaş Kaya'nın takımı bu sezon ligde lider durumda bulunuyor. Yeni takımına çabuk uyum sağladığını belirten Kaya, "Hedefimiz liderlik koltuğunu kaptırmamak. Bunun için çok çalışıyoruz. Sezonu şampiyon tamamlamak için bütün takım kenetlendi. Taraftarlarımızdan çok daha fazla destek bekliyoruz. Onlar geldikçe bizim de moralimiz ve motivasyonumuz artıyor" dedi.

Akşam