Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor !

Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor !
Güncelleme:

Beşiktaş, Vodafone Arena'da Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerek en yakın takipçisi Başakşehir ile puan farkını 5'e çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'in 26.haftasında lider Beşiktaş evinde Ümit Özat'ın takımı Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti. Puanını 58'e çıkaran ve şampiyonluk için çok önemli bir avantaj yakalayan siyah beyazlılar bu hafta Akhisar'a mağlup olan en yakın takipçisi Medipol Başakşehir'e 5 puan fark attı.

AÇILIŞ OĞUZHAN'DAN

Maçın ilk yarısında topa sahip olma oranlarında rakibine kurduğu üstünlüğe rağmen pozisyon üretmekta zorlanan Beşiktaş, aradığı golü ilk yarının uzatma bölümünde buldu. Beşiktaş, 45+5. dakikada Oğuzhan Özyakup'un golüyle devreye 1-0 önde girdi. Quaresma'nın soldan ortasında Babel indirdi, Oğuzhan önünde kalan topa yaptığı vuruşla skoru 1-0'a getirdi.

TALISCA'DAN MUHTEŞEM GOL

Beşiktaş, Talisca'nın müthiş frikik golüyle skoru 2-0 yaptı! 61. dakikada Talisca hafif sağ çaprazdan sol ayağıyla frikikten harika bir şut çıkardı ve fark ikiye çıktı. Brezilyalı yıldız siyah-beyazlı formayla bu sezon 6. frikik golüne imza atmış oldu.

BABEL FÜZE YOLLADI

Vodafone Arena'da son sözü 86. dakikada Ryan Babel söyledi. Ceza sahası dışından füze gibi bir vuruş çıkaran Hollandalı golcü, Avustralyalı kaleci Hopf'u üçüncü kez mağlup ederek maçın skorunu belirledi: 3-0

Beşiktaş bu sonuçla 58 puana yükseldi. Gençlerbirliği ise 32 puanla 10. sırada kaldı. Lider Kara Kartal gelecek hafta formda Trabzonspor’a konuk olacak. Başkent ekibi ise Antalyaspor’u ağırlayacak.

DEMBA BA, 678 GÜN SONRA KADRODA 

Devre arasında yeniden Beşiktaş'a transfer olan Demba Ba, uzun bir aradan resmi bir maçta kadroda şans buldu. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan ve takımının Ümraniyespor ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında ikinci yarıda görev yapan tecrübeli oyuncu, 678 gün sonra resmi bir mücadelede kadroda yer aldı. Beşiktaş'ta 2014-2015'te yer alan ve siyah-beyazlı formayla son maçını 24 Mayıs 2015'te oynayan Demba Ba, sonraki sezon başında Çin'e transfer olmuştu. 

Taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan Senegalli oyuncuyu tribüne çağırarak bir süre sevgi gösterisinde bulundu. Siyah-beyazlı takımda Tolga Zengin, Matej Mitrovic, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Andreas Beck ve Gökhan İnler de ilerleyen dakikalarda şans bulmak için yedek kulübesinde bekledi. 
Taraftarlar, Beşiktaş'ın Romanya'nın Astra Giurgiu takımı ile yaptığı ve 3-1 mağlup olduğu hazırlık maçında yediği hatalı goller nedeniyle tepki gösterdiği kaleci Tolga Zengin'e de tezahüratlarla destek verdi. 

CANER ERKİN YOK 

Beşiktaş'ta cezalı Aboubakar'ın yanı sıra sakatlığı süren Caner Erkin de kadroda bulunmadı. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Güneş, ayrıca Ersan Adem Gülüm, Atınç Nukan, Ömer Şişmanoğlu ve Luiz Rhodolfo'yu da kadroda tercih etmedi. 

İLHAN CAVCAV UNUTULMADI 

Beşiktaş, Gençlerbirliği'nin 22 Ocak'ta vefat eden başkanı İlhan Cavcav'ı da unutmadı. Maç öncesinde alt ve üst tribünler arasında yer alan elektronik reklam "İlhan Cavcav, Saygıyla Anıyoruz" yazısı yer aldı. Beşiktaşlı futbolcular, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sahaya "Her 68 çocuktan 1'inin otizmli olduğunun farkında mısınız", Gençlerbirliği ise "BendenSana kitap en güzel hediye" pankartıyla çıktı. Reklam panolarında da "Otizme mavi ışık" yak yazısına yer verildi. 

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Hakem Serkan Çınar maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi Beşiktaş 3-0'lık skorla kazanmayı başarıyor.

90. DK: Ryan Babel'in pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Tolgay Arslan sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Johannes Hopf bu şutu kurtarmayı başarıyor.

85. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Ryan Babel ile maçta durumu 3-0'a getiriyor. Hızlı gelişen Beşitaş atağında, Ryan Babel ceza yayı çizgisinin önünden sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ve top filelerle buluşuyor.

84. DK: Beşiktaş'da oyuncu değişikliği; Ricardo Quaresma oyundan alınırken, Tolgay Arslan yerine oyuna dahil oluyor.

80. DK: Sol kanattan Ricardo Quaresma'nın penaltı noktası üzerine gönderdiği ortasına Marcelo Guedes kafa vuruşunu yapıyor fakat tam köşede kaleci Johannes Hopf topa hakim olmayı başarıyor.

79. DK: Ceza sahası içi sağ çaprazında Ricardo Quaresma şutunu çekiyor ancak top kendi takım arkadaşı Cenk Tosun'dan geri dönüyor.

75. DK: Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Ricardo Quaresma, ortasını ön direğe doğru yapıyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırıyor.

67. DK: Kaleci Johannes Hopf'un uzun gönderdiği pasına sağ kanatta hareketlenen Serdar Gürler ofsayta yakalanıyor.

65. DK: Sağ kanattan Ricardo Quaresma, rakibi Ahmet Oğuz'a arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

64. DK: Köşe vuruşu için tekrar topun başına geçen Ricardo Quaresma ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. O noktada Marcelo Guedes kafa vuruşunu yapıyor fakat top direğin dibinden auta çıkıyor.

63. DK: Sağ taraftan köşe vuruşundan Ricardo Quaresma'nın ön direğe gönderdiği ortasını Adriano kafayla arka direğe doğru aşırtıyor. Arka direkte topu kontrol eden Dusko Tosic, sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat savunmadan seken top kornere gidiyor.

61. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Anderson Talisca ile farkı 2'ye çıkarıyor. Selçuk Şahin'in, ceza sahası dışı sağ çaprazında Anderson Talisca'ya yaptığı faul sonrasında kazanılan serbest vuruş için topun başına Talisca geçiyor. Talisca, sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ve üst direğede çarpan top ağlarla buluşuyor.

58. DK: Sol kanatta Cenk Tosun, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza alanına girdikten sonra çaprazdan şutunu çekiyor fakat direk dibinde Johannes Hopf topu kornere çelmeyi başarıyor.

57. DK: Gençlerbirliği cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jonathan Ring oyundan alınırken, Etien Velikonja oyuna dahil oluyor.

53. DK: Ceza sahası dışı sol çaprazından Anderson Talisca'nın çektiği sert şut kalenin yanından auta gidiyor.

47. DK: Sol taraftan köşe vuruşundan Abdul Khalili'nin arka direğe yaptığı ortasını Atiba Hutchinson uzaklaştıran isim oluyor.

46. DK: Gençlerbirliği ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Luccas Claro oyundan alınırken, Vedat Muriqi yerine oyuna dahil oluyor.

46. DK: İkinci yarı için herşey hazır ve ikinci devre Gençlerbirliği'nin santra vuruşuyla başlıyor.

45. DK: Hakem Serkan Çınar maçın ilk yarısını bitiriyor ve müsabakanın ilk devresi Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45. DK: GOOOLL!! Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup ile maçta durumu 1-0'a getiriyor. Ricardo Quaresma, sol kanattan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Ryan Babel topu hemen yanındaki Oğuzhan Özyakup'un önüne indiriyor. Oğuzhan altıpasın solundan yakın mesafeden sert bir şut çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

45. DK: Sol kanattan Ricardo Quaresma, altıpasın önüne doğru ortasını gönderiyor. O noktada Anderson Talisca topa kafa vuruşunu yapamıyor ve savunmadan seken top kaleci Johannes Hopf'da kalıyor.

45. DK: İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 6 dakika ilave ediliyor.

44. DK: Beşiktaş'da zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. 34. dakikada Uğur Çiftçi'nin şutunu çıkarttıktan sonra sakatlanan Fabricio Agosto, yerini Tolga Zengin'e bırakıyor.

42. DK: Ahmet Oğuz'un, sağ kanattan yaptığı ortasını kimse dokunamıyor ve top ters taraftan tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.

38. DK: Köşe vuruşu için topun başına geçen Aydın Karabulut, ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak Beşiktaş savunması topu uzaklaştırıyor.

38. DK: Fabricio Agosto'nun tedavisi tamamlanıyor ve oyun kaldığı yerden devam ediyor.

34. DK: Sağ kanatta Serdar Gürler'in pasıyla topla buluşan Jonathan Ring, ceza alanına doğru ortasını gönderiyor. Herkesi aşan bu orta arka tarafta Uğur Çiftçi'ye geliyor. Uğur, topun kontrolünü sağladıktan sonra çok sert bir şut çekiyor fakat kaleci Fabricio Agosto'nun kafasına çarpan top kornere gidiyor. Bu pozisyonun ardından Fabricio Agosto sakatlık geçiriyor ve sağlık ekipleri onun için oyun alanına davet ediliyor.

25. DK: Ryan Babel'in pasıyla ceza yayının hemen gerisinde topla buluşan Anderson Talisca, sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak top az farkla kalenin üstünden auta çıkıyor.

24. DK: Savunmanın arkasına atılan pasa hareketlenen Serdar Gürler ofsayta yakalanıyor.

21. DK: Orta alanda Luccas Claro, rakibi Cenk Tosun'a arkadan yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

18. DK: Sağ kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın arka direğe doğru yaptığı ortasına Dusko Tosic kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

16. DK: Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra sağ çaprazdan yerden şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.

13. DK: Sol kanatta taç atışıyla başlayan atakda ceza yayının hemen solunda topla buluşan Cenk Tosun çok sert bir şut çekiyor ancak direk dibinde kaleci Johannes Hopf bu şutu kurtarmayı başarıyor.

13. DK: Sol kanatta taç atışıyla başlayan atakda ceza yayının hemen solunda topla buluşan Cenk Tosun çok sert bir şut çekiyor ancak direk dibinde kaleci Johannes Hopf bu şutu kurtarmayı başarıyor.

12. DK: Gökhan Gönül'ün sağ kanattan arka direğe yaptığı ortasını Cenk Tosun'dan önce Luccas Claro kafayla uzaklaştıran isim oluyor.

11. DK: Sağ tarafta Gökhan Gönül topu kontrol ederken eliyle müdahalede bulunuyor ve hakem Serkan Çınar serbest vuruş kararına hükmediyor.

6. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazda serbest vuruş için topun başına geçen Aydın Karabulut, ceza alanına doğru ortasını gönderiyor. Kaleye doğru yönelen top kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

2. DK: Anderson Talisca'nın sol kanada uzun gönderdiği topa hareketlenen Ryan Babel ofsayta yakalanıyor.

1. DK: Hakem Serkan Çınar maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadele Cenk Tosun'un santra vuruşuyla başlıyor.

 Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında lider Beşiktaş, sahasında Gençlerbirliği’ni konuk ediyor. Vodafone Arena’daki mücadeleyi hakem Serkan Çınar yönetiyor. 

Siyah-beyazlılar, en yakın takipçisi Başakşehir’in yenildiği haftada avantajı değerlendirmek istiyor. 55 puanla zirvede yer alan Beşiktaş, Gençlerbirliği’ni yenmesi halinde fark 5’e yükselecek. Konuk takım ise 32 puanla 10. sırada yer alıyor.

KADROLAR

Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Ryan Babel, Talisca, Cenk Tosun

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet, Politevich, Claro, Anıl, Uğur, Selçuk, Khalili, Ring, Serdar, Aydın

Seçiniz...