Beşiktaş'ta 'kırmızı' alarm !

Beşiktaş'ta 'kırmızı' alarm !

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son 4 derbi maçta 4 kırmızı kart gördü.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 27 Eylül Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son 4 derbi maçta 4 kırmızı kart gördü.

Yeni stadı Vodafone Arena'nın inşası sebebiyle iç saha maçlarını farklı statlarda oynayan siyah-beyazlıların, ligde son 2 sezonda sahasındaki derbilere Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yaptı.

"Kara Kartallar", İkitelli'deki statta Fenerbahçe ve Galatasaray'la oynadığı son 4 derbi maçta 4 kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Aynı dönemde, ligde oynanan derbi karşılaşmalarında Fenerbahçe'ye 3, Galatasaray'a ise 2 kırmızı kart gösterildi.

- Geçen sezon 2 derbiyi de 10 kişi tamamladı

Beşiktaş, geçen sezon Fenerbahçe ve Galatasaray ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı iki derbiyi de 10 kişiyle tamamladı.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ve sarı-lacivertlilerin 2-0 kazandığı derbi mücadelesinde siyah-beyazlılar, ilk yarının son bölümlerinde Olcay Şahan'ın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle derbide bir kişi eksik mücadele etti.

"Kara Kartallar", yine İkitelli'deki statta oynanan ve Galatasaray'a 2-0 kaybedilen derbide Veli Kavlak'ın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı.

- Özkahya'dan derbide Beşiktaş'a 2 kırmızı kart

Beşiktaş, 2013-2014 sezonunda ise Fenerbahçe ile oynadığı derbi mücadelesinde 2 kırmızı kart birden gördü.

Siyah-beyazlıların, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sarı-lacivertlileri konuk ettiği maçı, hafta sonu oynanacak derbinin de hakemi olan Halis Özkahya yönetti.

Özkahya, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ta Ramon Motta ve İsmail Köybaşı'na ikinci sarı kartlardan kırmızı kart gösterdi.

"Kara Kartallar"ın ayrıca, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Final'de Kadıköy'de Fenerbahçe ile yaptığı maçta da düdük çalan Özkahya, sarı-lacivertlilerin 2-1 kazandığı karşılaşmada ev sahibi ekibe 4, Beşiktaş'a ise 9 sarı kart çıkardı.

- Son 10 sezonda 13 kırmızı kart

Beşiktaş, son 10 sezonda oynadığı 44 derbi karşılaşmasında 13 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Söz konusu dönemde derbilerde en fazla kırmızı kartı 2013-2014 sezonunda gören siyah-beyazlılar, derbileri eksik tamamladığı son sezonunu ise 2007-2008'te yaşadı.

Aynı dönemde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın, ligde yaptıkları derbilerde gördükleri kırmızı kart sayısı ise 11 oldu.

- Özkahya'nın yönettiği son 3 maçta 4 kırmızı kart

Hakem Halis Özkahya, görev yaptığı son 3 karşılaşmada Beşiktaş'a 4 kırmızı kart çıkardı.

Özkahya, siyah-beyazlıların geçen sezon Balıkesirspor'la 2-2 berabere kaldığı mücadelede Pedro Franco'ya, Torku Konyaspor'u deplasmanda 2-1 yendiği maçta Atiba Hutchinson'a ve 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe ile 1-1 berabere biten karşılaşmada Ramon Motta ve İsmail Köybaşı'na kırmızı kart gösterdi.

Fenerbahçe derbisiyle kariyerinde 26. kez Beşiktaş'ın maçında düdük çalacak Özkahya, geride kalan 25 maçta siyah-beyazlıları toplam 8 kez kırmızı kartla cezalandırdı.

Beşiktaş, Özkahya'nın şu ana dek yönettiği maçlarda 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 yenilgi aldı, 43 gol atıp, kalesinde 27 gol gördü.