Beşiktaş'tan erteleme talebi ve transfer açıklaması

Beşiktaş'tan erteleme talebi ve transfer açıklaması

Metin Albayrak, ertelenen Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, ertelenen Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca kar yağışından dolayı Trabzon'dan ayrılamayan Beşiktaş, bugün İstanbul'a dönecek.

Spor Toto Süper Lig'de üst üste iki maçı olumsuz hava  koşulları sebebiyle ertelenen Beşiktaş için, şubat ayı zorlu geçecek.
 
Süper Lig'de devre arasına lider giren siyah-beyazlı ekip,  şampiyonluk yolundaki rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın sezonun ikinci  yarısında UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele edecek olmaları sebebiyle önemli bir  avantaja sahipti ancak yaşanan olumsuz hava koşulları, şubat ayını zorlu bir  periyoda çevirecek.
 
 Zira, 18. haftadaki Mersin İdmanyurdu maçı 5.  dakikada tatil edilen Beşiktaş'ın, 19. haftadaki Trabzonspor karşılaşması da yine  kar yağışı sebebiyle ertelenince, söz konusu mücadelelerin tarihi merakla  beklenmeye başladı. 
 
Sezonun ikinci yarısını henüz açamayan siyah-beyazlı  ekip, gelecek hafta sonu da Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu müsabakaları  oynanacağı için ikinci yarıda tarihi açıklanan ilk maçına 7 Şubat'ta sahasında  Gaziantepspor'a karşı çıkacak. 
 
Beşiktaş İstanbul'a dönüyor
 
Geceyi Trabzon’da geçiren Beşiktaş kafilesi şehirden ayrıldı. Türk Hava Yolları'na (THY) ait özel bir uçak ile saat 16.10'da hareket eden siyah-beyazlı kafile, uçak kapılarının saat 14:45’de açılmasına rağmen yaklaşık olarak 1 saat 20 dakika piste bekledi. Uçağın gövdesinde bulunan kar birikintisinin tazyikli su ile temizlenmesinin ardından kafileyi taşıyan uçak İstanbul'a doğru hareket etti. U21 takımı da aynı uçakta yer alırken, siyah-beyazlı takımın Ziraat Türkiye Kupası’nda Sivas Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını ise bu akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla sürdüreceği öğrenildi.
 
Beşiktaş 3 ve 18 Şubat'ı  istiyor   
 
Beşiktaş, erteleme maçlarını 3 ve 18 Şubat'ta oynamak  istediğini açıkladı.
 
Siyah-beyazlı kulübün basın sözcüsü Metin Albayrak,  Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor'la yapacakları erteleme karşılaşmalarıyla  ilgili, "Bu müsabakaları 3 ve 18 Şubat'ta oynamak istiyoruz. Bizim öngörümüz bu.  Tabii Türkiye Futbol Federasyonu ne karar verecek bilmiyoruz. Onu bekleyeceğiz"  diye konuştu.   Olumsuz hava koşulları sebebiyle geceyi Trabzon'da  geçirmek zorunda kaldıklarının hatırlatılması üzerine ise Albayrak, "Uçağın  gelmesini bekliyoruz. Uçak gelirse İstanbul'a döneceğiz. Yoksa buradayız"  ifadelerini kullandı.   
 
Şubat ayında 6 lig maçına  çıkabilir   
 
Beşiktaş, erteleme maçları sebebiyle şubat ayında 6  lig karşılaşması yapabilir.  Şubat ayında Gaziantepspor, Medipol  Başakşehir, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe'yle karşılaşacak siyah-beyazlı ekip,  Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor'la yapılacak erteleme müsabakalarının da 3 ve 18  Şubat'a verilmesi durumunda söz konusu ayı 6 mücadeleyle  tamamlayacak.  Beşiktaş ayrıca, 18 Şubat'a erteleme maçı verilmesi  durumunda 14 ila 22 Şubat arasında ligde 3 karşılaşma yapmış  olacak.   
 
Bir puan öndeydi, 5 puan geriye  düştü   
 
Süper Lig'de 2 maçı ertelenen Beşiktaş, lider  Fenerbahçe'nin 5 puan gerisine düştü.  Sezonun ilk yarısını 41 puanla  puan cetvelinin en üst sırasında tamamlayan, ancak ikinci yarıda henüz müsabaka  yapamayan ve iki karşılaşma eksiği bulunan siyah-beyazlı ekibin, son 2  mücadelesini kazanan Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkı 5'e  çıktı.  İkinci yarının açılışında Eskişehirspor'u deplasmanda 3-0 yenen Fenerbahçe, 19. haftada da Çaykur Rizespor engelini 2-1'le geçerek puanını 46'ya  yükseltti.
 
Serdar Aziz transferi yattı!
 
Öte yandan Beşiktaşlı yönetici "Transferi kapattık. Kimseyi almayacağız" derken, "Buna Serdar Aziz de dahil mi?" sorusuna "Hepsi için bu geçerli kimi düşünüyorsanız" diyerek yanıt verdi.
 
Ersan Gülüm takımda kalıyor
 
Ersan Adem Gülüm'ün Çin ihtimalinin de kalmadığını belirten Albayrak, "Sezon sonuna kadar beraberiz. Kendisi de gitmek istemiyor" diyerek taraftarlarına bilgi verdi.