Bu haftaki 9 maçı 78 bin kişi izledi

Bu haftaki 9 maçı 78 bin kişi izledi

Süper Lig'e Samuel Eto'o, Mario Gomez, Robin Van Persie, Lukas Podolski, Dzsudzsak gibi yıldızlar geldi ancak boş tribünlere çare olmadı.

Şu ana kadar 1 milyon 537 bin Passolig satılmasına rağmen bu haftaki 9 maçı sadece 78 bin kişi izledi, İngiltere Premier Lig, Bundesliga ve La Liga ise seyirci sayısında neredeyse bizi 5'e katladı!

Spor Toto Süper Lig, seneler geçtikçe değerini arttırıyor. Yeni stadyumlar yapılıyor, dünya yıldızları ülkemize futbol oynamaya geliyor. Ancak bir türlü tribünler dolmuyor. Passolig’in yürürlüğe girmesinden bu yana günden güne düşen seyirci sayıları, bu hafta da vasatı gördü.

Süper Lig’de bu hafta oynanan 9 maçı sadece 78 bin kişi izledi. Haftanın en çok dolan stadyumu Gençlerbirliği maçında Galatasaray tribünüydü. 22 bin kişi bu karşılaşmayı stattan takip etti ancak bu sayı, Almanya Bundesliga’da haftanın en az izlenen maçı olan Wolfsburg-Hoffenheim’dan (28 bin) bile az! Almanya taraftarı, 395.065 kişi ile neredeyse tam dolu stadyumlarıyla bizim bulduğumuz rakamı tam olarak 5’e katlıyor.

Fanatik