Bursaspor Başkanı Bölükbaşı'na kınama

Bursaspor Başkanı Bölükbaşı'na kınama

ASGD Bursa Şubesi, Recep Bölükbaşı'nı, Sönmez Medya muhabiri Barış Yalım'a sözlü ve fiili saldırıda bulunduğu gerekçesiyle kınadı.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Bursa Şubesi, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı'nı, Sönmez Medya muhabiri Barış Yalım'a sözlü ve fiili saldırıda bulunduğu gerekçesiyle kınadı.

Derneğin Bursa şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Bursaspor'un  Almanya kampında yaşanan olayda, halkın haber alma hakkını yerine getirme  çabasının dışında hiçbir amacı olmayan ve sadece mesleğinin gereğini yerine  getirmek isteyen bir gazeteciye yapılan saldırının kabul edilemez olduğu  belirtildi.
 
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, futbolcular ve kulüp  personelinin araya girerek daha vahim gelişmeleri önlediğinin belirtildiği  açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı'nın, takımın Almanya kampını  takip eden Sönmez Medya muhabirlerinden Barış Yalım'ı, sözlü ve fiili şiddet  uygulayarak antrenman sahasından atmaya çalışması kaygı verici, çirkin bir  tavırdır. Antrenmanlarda futbolcular arasında yaşanan ciddi tartışma ya da  kavgalar da doğal olarak gazetecilerin haber değerlendirme kriterleri arasında  bulunur. Söz konusu olayda Recep Bölükbaşı'nın meslektaşımıza yönelik tavrı asla  kabul edilemez. Tam tersine, doğabilecek herhangi bir olayı yatıştırma gibi bir  sorumluluğu olması gereken Bölükbaşı'nın her koşulda sağduyulu bir tavır  takınması beklenir. Meslektaşımıza yönelik saldırının 24 Temmuz Basın Bayramı'nın  kutlandığı güne denk düşmesi ise ayrıca üzücü ve manidardır."