Carole’un idmanları bile izlendi

Carole’un idmanları bile izlendi

Hamza Hamzaoğlu 24 yaşındaki futbolcuyu 6 ay izlerken, Fransız oyuncunun iyi başlaması kimseyi şaşırtmadı.

Çıktığı ilk maçta 1 gol 1 asiste imza atarak herkesin dikkatini çeken Lionel Carole’un performansı Hamza Hamzaoğlu ve scout ekibi için sürpriz olmadı. Çünkü Galatasaray’ın ‘gelecek’ adına transfer ettiği ve Telles’in yerine monte etmek istediği 24 yaşındaki sol bekin transfer edilmeden sadece maçlarını değil, antrenman performanslarını dahi izlediği ortaya çıktı.
 
G.Saray scout ekibinin bu yöntemi takip edilen tüm futbolcuların uyguladığı ve teknik ekibe rapor verdiği de öğrenildi.
 
İSTATİSTİK DIŞI BİLGİLER
 
Scout ekibi oyuncuların istatistikleri, başarılı pas yüzdeleri, dripling sayıları, gol vuruş ortalamaları gibi verileri değerlendirirken, sağlık kurulu da kapsamlı dayanıklılık testlerini inceliyor ve bunlar da rapora ekleniyor. Böylece teknik ekip de aday futbolcuların karakteri, performansı ve yeteneklerini daha iyi çözümlemek adına istatistikleri dışında antrenman performanslarını da izleyerek karar alıyor.
 
Lionel Carole da bu yöntemle 6 ay izlendi ve başarılı hoca, 4 aday arasından Fransız oyuncuyu tercih etti.
 
SIRADA GENÇ FORVET VAR
 
Hamza Hamzaoğlu’nun “Sürekliliği olan, dripling gücü yüksek” nitelemesi yaptığı Carole, ilk maçında 70. dakikadan sonra dripling ve sprintlerle gollere imzasını attı. 24 yaşındaki oyuncunun ardından Galatasaray Yönetimi’nin yine gelecek adına  bir hamle daha yapacağı belirtildi. Sarı kırmızılıların uzun süredir takip edilen ve İtalya Ligi’nde forma belirlenen bir hücum oyuncusunun daha peşinde olduğu öğrenildi.
 
Hürriyet