Fenerbahçe Fernandao ile güldü

Fenerbahçe Fernandao ile güldü

Geçtiğimiz hafta Başakşehir'i tek golle geçen Fenerbahçe aynı tarifeyi bu kez Gençlerbirliği'ne uyguladı.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği'ni 1-0 yendi. Galibiyet golünü 34. dakikada Fernandao kaydetti. 37 puana yükselen Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna yerleşti. Gençlerbirliği ise 13 puanda kaldı.  

Geçtiğimiz hafta Başakşehir'i tek golle geçen Fenerbahçe aynı tarifeyi bu kez Gençlerbirliği'ne uyguladı.

Sarı Lacivertliler rakibini Fernandao'nun attığı golle 1-0 mağlup etti ve maçfazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

FERNANDAO TAKIMINI SIRTLADI

Ankara'da soğuk bir havada oynanan maçın başından sonuna kadar üstün olan taraf Fenerbahçe'ydi. Oyunu tamamen elinde tutan Fenerbahçe ilk yarıyı da 34. dakikada Fernandao'nun golüyle 1-0 önde tamamladı.

SAHANIN HAKİMİYDİ

2. yarıda da tam anlamıyla maçın hakimi Fenerbahçe'ydi. Sarı Lacivertiler bir çok önemli fırsattan yararlanamasa da sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmasını bildi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 37'ye çıkartırken, Gençlerbirliği 13 puanda kaldı.

Gençlerbirliği: 0 - Fenerbahçe: 1

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Mete Kalkavan, Esat Sancaktar, Kerem Ersoy

Gençlerbirliği: Hopf, Uğur Çiftçi, Ferhat Görgülü, Kulusic, Latolevici, Skulason, Dimitriadis, Spelmann, Landel, El Kabir, Stancu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Markovic, Diego, Nani, Fernandao

Gol: Dk. 34 Fernandao (Fenerbahçe)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Mete Kalkavan müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90.DK: Fenerbahçe'de Ozan Tufan, rakibi Guido Kocer'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

90.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

89.DK: İrfan Can Kahveci'nin pası ile ceza sahası içi sol çaprazında Bogdan Stancu topla buluşuyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

85.DK: Gençlerbirliği cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Iasmin Latovlevici oyundan alınırken yerine Berat Tosun oyuna dahil oluyor.

85.DK: Gökhan Gönül'ün pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Nani vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

83.DK: Fenerbahçe cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Fernandao oyundan alınırken yerine Robin Van Persie oyuna dahil oluyor.

81.DK: Ceza yayı sol çaprazına doğru sokulan Bogdan Stancu yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

77.DK: Fenerbahçe cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Diego ve Lazar Markovic oyundan alınırken yerlerine Ozan Tufan ve Volkan Şen oyuna dahil oluyor

75.DK: Ceza sahası içi sağ çaprazına gönderilen uzun pasa Ante Kulusic gelişine çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

73.DK: Kırmızı siyahlılar kısa paslarla bu bölümde pozisyon üretmeye çalışıyor.

70.DK: Gençlerbirliği cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Panajotis Dimitriadis oyundan alınırken yerine Guido Kocer oyuna dahil oluyor.

69.DK: Bu dakikalarda konuk ekip Fenerbahçe rakip yarı sahada baskısını artırıyor.

67.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Fernandao topu kafa ile penaltı noktasına indiriyor. Gelen topa hareketlenen Bruno Alves yerden vuruşunu yapıyor. Kaleci Johannes Hopf'un müdahalesi ile altıpas sol tarafına doğru açılan topu Mehmet Topal tamamlamak istiyor ancak vuruşunda top kalenin hemen solundan dışarı gidiyor.

66.DK: Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül ortasını yakın direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Nani kafa ile pasını hemen yanındaki arkadaşı Diego'ya gönderiyor. Diego bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan sekerek dışarı gidiyor.

65.DK: Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

62.DK: Kırmızı siyahlılarda Mostapha El Kabir rakibi Mehmet Topal ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

61.DK: Fernandao, rakibi Ante Kulusic'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor ve gelecek maç cezalı duruma düşüyor.

59.DK: Fenerbahçe'de Nani, rakibi Mostapha El Kabir ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

57.DK: Ceza yayı sol çaprazının hemen gerisinde topla buluşan Fernandao sol ayağı ile çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

55.DK: Nani'nin Uğur Çiftçi'ye yaptığı faul sonrasında tartışan iki oyuncu karşılıklı olarak sarı kart görüyor. Nani, gördüğü bu sarı kart sonrasında gelecek maç cezalı duruma düşüyor.

54.DK: Bu dakikalarda yapılan faullerle oyun sık sık duruyor.

51.DK: Ceza yayı sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Johannes Hopf bu topu üst kale direğinin hemen altından çıkartıyor.

48.DK: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Nani ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmanın müdahalesinden sonra Simon Kjaer'dan seken top penaltı noktası sol tarafında Diego'nun önünde kalıyor. Diego vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

46.DK: Gençlerbirliği cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Guy Landel oyundan alınırken yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oluyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısına başlayan taraf Gençlerbirliği oluyor

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Mete Kalkavan ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

42.DK: Sarı lacivertliler kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

39.DK: Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

36.DK: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Uğur Çiftçi ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

34.DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Fernandao ile öne geçiyor! Diego'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Lazar Markovic son çizgiye iniyor ve ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

32.DK: Josef De Souza'nın havadan pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Fernandao çok sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

30.DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken konuk ekip Fenerbahçe'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

28.DK: Diego'nun pası ile ceza yayının gerisinde topla buluşan Gökhan Gönül doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

26.DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla birlikte hareketlenen Gökhan Gönül ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

23.DK: Ceza sahası sol çaprazının yaklaşık 10 metre gerisinden kullanılan sebrest vuruşta Nani uzak direğe doğru ortasını gönderiyor ancak bu top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

21.DK: Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Uğur Çiftçi doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

19.DK: Topla birlikte ceza sahası sol çaprazına sokulan Mostapha El Kabir doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Volkan üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

17.DK: Olafur Skulason'nun pası ile topla buluşan Mostapha El Kabir ceza yayı sol çaprazında sağ ayağı ile plase vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

14.DK: Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Martin Spelmann ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu top hiç bir arkadaşına ulaşmıyor ve kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

12.DK: Gençlerbirliği'nde Bogdan Stancu rakibi Bruno Alves ile girdiği hava topu mücadelesinde yerde kalıyor ve kısa süreli sakatlık geçiriyor.

10.DK: Konuk ekip Fenerbahçe kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

7.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hasan Ali Kaldırım ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

7.DK: Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor. Sol kanatta topla buluşan Nani son çizgiye inmeden ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Johannes Hopf sağ köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.

6.DK: Duran toptan Ferhat Görgülü sol kanatta hareketlenen Mostapha El Kabir'i görüyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

3.DK: Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali Kaldırım ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ama bu vuruş istediği gibi olmuyor ve top kalenin sol üst tarafından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

1.DK: Hakem Mete Kalkavan'ın düdüğü ile müsabakaya başlayan taraf Fenerbahçe oluyor.

- Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Alper Potuk, Raul Meireles ve Şener Özbayraklı bu akşam takımlarını yalnız bırakırken Mehmet Topuz ise maç kadrosuna dahil edilmedi.

- Gençlerbirliği’nde sakatlıkları bulunan Hali İbrahim Pehlivan ve Doğa Kaya’nın yanı sıra sarı kart cezalısı olan Djalma Campos bu akşam forma giyemeyecek.

- Sarı lacivertliler ise deplasmanda oynadığı son üç lig maçından iki galibiyet ve bir beraberlik alarak toplamda yedi puan kazandı.

- Kırmızı siyahlılar evinde oynadığı son üç lig maçından iki beraberlik ve bir mağlubiyet elde etti.

- İki ekip arasında oynanan son 10 müsabakada Fenerbahçe’nin rakibi Gençlerbirliği karşısında galibiyetlerde 7-2 üstünlüğü bulunurken 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı kanaryaların kaydettiği 22 gole karşılık Ankara ekibi ise attığı 10 gol ile cevap verdi.

- Geride bıraktığımız 15 hafta sonunda Gençlerbirliği topladığı 13 puan ile 16. sırada bulunurken Fenerbahçe ise topladığı 34 puan ile 2. sırada yer alıyor.

- Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Mete Kalkavan düdük çalacak.

- Spor Toto Süper Ligin 16. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Gençlerbirliği ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Hakem Mete Kalkavan’ın yönetimindeki mücadele Ankara 19 Mayı Stadı’nda oynanacak. Maçın başlama saati 19:00…

Mehmet Özdilek ile yollarını ayıran ve küme düşme potasına kadar gerileyen Gençlerbirliği, kötü gidişe zorlu maçta dur demek istiyor. Fenerbahçe ise zirve yarışında kayba uğramak istemiyor ve maç fazlasıyla liderliğe yükselmeyi hedefliyor.

KADROLAR

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Spieelmann, Ferhat, Kulusic, Uğur, Latotevici, Skulason, Dimitriadis, Landel, Stancu, El Kabir
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Kaplan

FENERBAHÇE: Volkan, Hasan Ali, Alves, Kjaer, Gökhan, Mehmet Topal, Josef, Nani, Diego, Markovic, Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira