Fenerbahçe'de son aday Advocaat

Fenerbahçe'de son aday Advocaat

Teknik adam arayışlarını hızlandıran Fenerbahçe'de Hollandalı çalıştırıcı Dick Advocaat'ın ismi öne çıktı.

Vitor Pereira ile yollarını ayıran Fenerbahçe’de aday sayısı çoğalmaya başladı. Yabancı antrenör konusuna ağırlık verilirken, listeye son aday olarak tecrübeli teknik direktör Dick Advocaat yazıldı. Ayrıca Alman hoca Armin Veh de alternatifler arasına alındı.

Fenerbahçe’de Vitor Pereira’nın ayrılığı sonrası teknik direktör çalışmaları hız kazandı. Sarı-lacivertli kulüp, önceliğini yabancı teknik adamlara yöneltirken, deneyimli isim arayışları sıklaştı.

Hata yapma lüksü bulunmayan kulüpte, kariyerli bir hoca için çalışmalar büyük bir ciddiyetle yapılıyor. Bu çerçevede Pereira daha görevdeyken başlayan çalışmalarda dünyanın önde gelen birçok teknik adamı ile görüşmeler gerçekleşti.

Listesi kabarık olan sarı-lacivertliler son olarak Hollandalı Teknik Direktör Dick Advocaat ile temasa geçti. 68 yaşındaki çalıştırıcı şu anda Hollanda Futbol Federasyonu’nda danışman olarak çalışıyor.

Birçok önemli takımda görev yapan tecrübeli ismin, 2007-08 sezonunda Rus ekibi Zenit ile kazandığı UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası kariyerindeki en önemli başarılar olarak dikkat çekiyor.

Hollandalı futbol adamı ilk etapta teklife olumlu yaklaşsa da ailesi nedeniyle tıkanma yaşandı. Advocaat’ın ailesinin son yaşanan olaylar sebebiyle Türkiye’ye gelmeye sıcak bakmadığı öğrenildi. Ancak görüşmelerin halen sürdürüldüğü ifade edildi.

B planı hazır

Advocaat’ın yanı sıra gündeme gelen bir başka isimse Alman teknik adam Armin Veh oldu. 2006-07 sezonunda Stuttgart ile Bundesliga şampiyonluğu yaşayan deneyimli çalıştırıcı, en son Almanya’da Eintracht Frankfurt’u çalıştırmıştı.

14 kupası bulunuyor

Dick Advocaat’ın hocalık kariyerinde 14 tane kupası bulunuyor. Hollandalı çalıştırıcı, PSV ile 5, Rangers ile 5, Zenit ile 4 kupa kazandı.

Milliyet