Fenerbahçe'nin tur planı !

Fenerbahçe'nin tur planı !

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, Braga maçı öncesi taktik planlarını belirledi.

Vitor Pereira, Braga maçının taktik planını oyuncularıyla paylaştı. Diego’dan oyunu çabuk kurmasını isteyen Portekizli hoca, Rafa Silva tehdidi nedeniyle Nani’yi yedek soyunduracak.

Teknik Direktör Vitor Pereira’nın, Portekiz ekibiyle ilgili oyuncularına önemli bilgiler aktardığı öğrenildi. İşte deneyimli hocanın futbolcularıyla paylaştığı taktik detaylar:

1 - Vitor Pereira maça kanatlarda yine Volkan Şen-Alper Potuk ikilisiyle başlamayı düşünüyor. Nani’nin bu ikili kadar savunmaya yardım etmemesi sebebiyle Portekizli yıldızı ilk 11’de düşünmüyor.

2 - Sağ kanadı oldukça etkili kullanan Rafa Silva, Braga’nın en etkili hücumcularından biri. Bu futbolcunun etkili hücum yaptığı sağ kanadın savunması ise zayıf. Bu sebeple Nani, takımın gole ihtiyaç duyabileceği ikinci yarıda düşünülüyor.

3 - Braga maça hızlı ve baskılı başlayacak. Bu baskı karşısında sakin kalmak gerekiyor. En önemlisi de savunmadan ve orta sahadan topu mümkün olduğunca çabuk ve tek pasla çıkarmak gerekiyor. Topun ayakta tutulduğu her an Braga baskısı ile karşı karşıya kalınacak.

4 - Toplar Diego’da toplanacak. Oyunun merkezi cezası biten Brezilyalı olacak. Pereira, Diego’dan oyunu özellikle çabuk kurmasını istedi.

5 - Duran top çalışmalarına ağırlık verildi. Özelilkle ön direğe ısrarla orta denendi. Sarı-lacivertliler bu maçta mutlaka gol bulmak istiyor. Bunun en kolay yolu da duran toplardan geçiyor.