Fernandao Fenerbahçe'yi ipten aldı !

Fernandao Fenerbahçe'yi ipten aldı !

Fenerbahçe 11. haftada konuk ettiği Torku Konyaspor'u Fernandao'nun attığı golle 1-0 yenmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig 11. hafta maçında Fenerbahçe, Aykut Kocaman'ın yönetimindeki Torku Konyaspor'u ağırladı. Sarı-lacivertliler, Fernandao'nun 77. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 24'e yükselterek, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Torku Konyaspor ise 16 puanda kaldı..  

UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax'la golsüz berabere kalan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de konuk ettiği Torku Konyaspor'u Fernandao'nun 77. dakikada attığı golle 1-0 yendi.

MAÇ DÜŞÜK TEMPODA GEÇTİ
Genel olarak düşük tempoda geçen karşılaşmanın ilk 45 dakikasında her iki takım da öne geçmek için ataklar geliştirse de gol sesi çıkmadı.

VAN PERSİE ÇIKTI, NANİ GİRDİ
İkinci yarıya biraz daha hareketli başlayan sarı-lacivertliler, ilk 10 dakika baskı kursa da bir türlü aradığı golü bulamadı.

Maça yedek kulübesinde başlayan Luis Nani, ikinci yarıda oyunda pek bir varlık gösteremeyen Hollandalı golcü Van Persie'nin yerine girdi.

FERNANDAO SAHNEYE ÇIKTI
77. dakikada gelişen atakta sol kanattan ceza sahasına giren Hasan Ali şutunu çekti. Kaleciden dönen topu Fernandao tamamladı ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 24'e yükseltirken, Torku Konyaspor 16 puanda kaldı.

Fenerbahçe: 1 - Torku Konyaspor: 0

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef (Dk. 46 Volkan Şen), Diego, Van Persie (Dk. 46 Nani), Alper Potuk (Dk. 66 Ozan Tufan), Fernandao

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur İnceman (Dk. 73 Bajic), Traore, Holmen, Meha, Ömer Şişmanoğlu (Dk. 73 Sissoko)

Gol: Dk. 77 Fernandao

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Hakem Ali Palabıyık müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

87.DK: Son dakikalara girilirken karşılıklı pas hataları ile mücadele devam ediyor.

85.DK: Fenerbahçe'de Fernandao hakeme yönelik itirazlarını sürdürünce sarı kart ile cezalandırılıyor.

83.DK: Torku Konyaspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Abdou Traore oyundan alınırken yerine Halil İbrahim Sönmez oyuna dahil oluyor.

80.DK: Fenerbahçe gole bir kez daha çok yaklaşıyor. Ceza yayı gerisinde topla buluşan Volkan Şen doğrudan kaleyi düşünüyor. Serkan'ın kurtarışından sonra altıpas sol çaprazına açılan topa hareketlenen Fernandao tekrar kaleyi düşünüyor ancak Serkan bir kez daha gole izin vermiyor.

79.DK: Golden sonra baskısını artıran sarı lacivertliler rakip kalede ard arda pozisyonlara giriyor.

77.DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Fernandao ile öne geçiyor! Nani'nin ara pası ile ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Hasan Ali rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor. Kaleci Serkan'ın bu topa müdahalesinden sonra arka direğe doğru açılan topu Fernandao tamamlıyor ve topu filelere gönderiyor.

75.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Mehmet Topal kafa vuruşunu yapmak istiyor ancak hakem Ali Palabıyık, Mehmet'in rakibi kaleci Serkan'a faul yaptığını işaret ediyor.

73.DK: Torku Konyaspor cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Uğur İnceman ve Ömer Şişmanoğlu oyundan alınırken yerlerine Rijad Bajic ve Ibrahim Sissoko oyuna dahil oluyor.

72.DK: Hava topu mücadelesinde Fenerbahçe'den Bruno Alves rakibi Ömer Şişmanoğlu'na yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

71.DK: Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Nani doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top barajdan geri geliyor.

69.DK: Sağ kanattan hızlı gelişen Torku Konyaspor konta atağında Holmen pasını ceza yayına hareketlenen Ömer Şişmanoğlu'na gönderiyor. Ömer topu kontrol etmek isterken savunmada Bruno Alves son anda araya girerek mutlak bir gol pozisyonunu önlüyor.

66.DK: Ceza sahası sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Nani ortasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Simon Kjaer kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

66.DK: Fenerbahçe cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alper Potuk oyundan alınırken yerine Ozan Tufan oyuna dahil oluyor.

66.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nani ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

62.DK: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken ev sahibi Fenerbahçe'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

60.DK: Alper'in pası ile ceza sahası sağ çaprazının gerisinde topla buluşan Nani topu sol tarafına çekerek sol ayağı ile yerden vuruyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

57.DK: Sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen ceza sahasına giriyor ve sağ ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

56.DK: Ceza yayının gerisinde topla buluşan Diego sağ köşeye doğru sert vuruyor ancak kaleci Serkan gole izin vermiyor

55.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Alban Meha ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

53.DK: Savunmadan çıkmaya çalışan Ali Çamdalı'nın pas hatası ile araya giren Volkan Şen topu takım arkadaşı Diego'ya kazandırıyor. Diego ceza yayına gelmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Serkan Kırıntılı sol köşeye uzanarak bu topu kontrol ediyor.

52.DK: Sarı lacivertliler kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

49.DK: Sağ kanatta topu kontrol eden Gökhan Gönül son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

46.DK: İkinci yarının hemen başında Fenerbahçe cephesinden iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Robin Van Persie ve Josef De Souza oyundan alınırken yerlerine Nani ve Volkan Şen oyuna dahil oluyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Fenerbahçeli oyuncuların vuruşu ile başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Ali Palabıyık ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45.DK: Kullanılan serbest vuruşta Robin Van Persie ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

44.DK: Josef De Souza ceza sahası sağ çaprazı gerisinde rakibi Mehmet Uslu'dan sıyrılmaya çalışırken yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Ali Palabıyık, Mehmet Uslu'yu sarı kart ile cezalandırıyor.

43.DK: İlk yarıda son bölüme girilirken karşılıklı pas hataları ile mücadele devam ediyor.

40.DK: Holmen'in pası ile ceza sahası sol çaprazına sokulan Alban Meha uzak mesafeden kaleyi düşünüyor ancak kaleci Volkan üzerine gelen bu topu kolaylıkla kontrol ediyor.

39.DK: Hava topu mücadelesinde Diego, rakibi Ali Turan'a faul yapıyor. Pozisyon sonrasında iki oyuncu da kısa süreli sakatlık geçiriyor.

37.DK: Ceza yayına sokulan Robin Van Persie penaltı noktasına doğru hareketlenen Fernandao'ya doğru havadan uzun pasını gönderiyor ancak golcü oyuncu bu topa yetişemiyor ve top son olarak kaleci Serkan'da kalıyor.

33.DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Alper'in savunma arkasına gönderdiği pasa Fernandao hareketleniyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

30.DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken sarı lacivertlilerin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

26.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego pasını Hasan Ali'ye veriyor. Hasan Ali bekletmeden tekrar ceza yayı sol çaprazındaki arakdaşı Alper'i görüyor. Alper topu sağ tarafına çekerek vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

22.DK: Savunmada topu kontrol eden Ali Turan sağ kanatta hareketlenen Ömer Ali Şahiner'e doğru uzun oynuyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

19.DK: Bu dakikalarda konuk ekip Torku Konyaspor kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

16.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hasan Ali Kaldırım ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Fernandao'dan seken top Robin Van Persie'ye geliyor ancak golcü oyuncu bu topu kontrol edemiyor ve savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

13. DK: Bu dakikalarda ev sahibi Fenerbahçe rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

10. DK: Orta alandan gelişen atakta Abdou Traore'nin savunma arkasına havadan gönderdiği pası kontrol eden Ömer Ali Şahiner sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inerek kaleyi düşünüyor ancak savunma son anda araya giriyor ve tehlikeyi önlüyor.

7. DK: Diego ceza yayı sağ çaprazında topla buluşuyor ve bu noktadan kaleyi düşünüyor ancak yerden vuruşunda top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

6. DK: Ceza yayı sol çaprazına sokulan Samuel Holmen yerden şansını deniyor ancak kaleci Volkan üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

3. DK: Ev sagibi sarı lacivertliler kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

1. DK: Hakem Ali Palabıyık'ın düdüğü ile müsabakaya başlayan taraf Torku Konyaspor oluyor.


Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Kjaer, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Diego, Alper, Van Persie, Fernandao

Torku Konyaspor: Serkan, Ömer Ali, Ali Turan, Vukoviç, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur, Traore, Meha, Holmen, Ömer