Fikret Orman'dan flaş Caner Erkin açıklaması

Fikret Orman'dan flaş Caner Erkin açıklaması
Güncelleme:

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in adını taşıyan ve yenileme çalışmaları tamamlanan okulun açılışına katıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Süper Lig'de bu  sezon da şampiyon olacaklarına inandığını söyledi.

Orman, Çatalca'da yenilenme çalışmaları tamamlanan ve şehit Kurmay  Albay Gökhan Peker'in adını taşıyan okulun açılış töreni sonrası basın  mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ülke için, huzurumuz için, çoluğumuzun  çocuğumuzun rahat yaşayabilmesi için on binlerce şehit oldu. Bugün huzurlu  yaşıyorsak onların sayesinde. Ülkemizin üzerinden kara bulutlar geçirmeye  çalışıyorlar, aynı Beşiktaş gibi ama kimse bunda başarılı olamayacak." dedi.

Ligde 8 puan geride olmalarının önemli olmadığını vurgulayan Orman,  şunları söyledi:

"Ligin daha 9. haftasını oynuyoruz, ilk yarının bitmesine 8 hafta var.  İçerde oynayacağımız bir derbi var. Zor maçlarımızın çoğunu oynadık. Medipol  Başakşehir maçında gayet istekli, arzulu bir Beşiktaş vardı. Gençlerbirliği  maçından mutsuz ayrılmıştım ama dün aynı fikirde değildim. Karşımızdaki rakip de  Beşiktaş'ın oyun düzenini bozmak üzerine oynadı. Onlar da kazanmak istiyordu.  Beşiktaş taraftarlarına teşekkür ediyorum. İnanılmaz coşkulu şekilde takımın  arkasındaydılar. Büyük baskı yarattılar. Müthiş destek oldular."

Geride olmalarına rağmen kimsenin endişe yaşamaması gerektiğini  anlatan Orman, "Maç bu, Beşiktaş kazanacaktır, kaybedecektir ama Beşiktaş bu sene  şampiyon olacaktır. Kimsenin endişesi olmasın. Herkes de alıştı. Avrupa'da da  böyle başarılar gelince ligde de farklı skorlar beklentisi oluyor. Uzun maraton,  çok maç var. Ligin en önemli oyuncusu biziz, son 2 sezonun şampiyonuyuz, sezon  sonunda yine şampiyon olacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Oyuncuların Medipol Başakşehir karşısında büyük performans  gösterdiğini belirten Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbolda dün yok, yarın var. Oyuncular da bunun bilincinde olmalı.  Bugün düştüğünde taraftarlarımızın ister istemez tepkileri oluyor. Yarına  bakacağız ve Alanya maçına hazırlanıyoruz. Benim en ufak kuşkum yok, oynanan oyun  ve oyuncuların arzularından mutlu oldum."

Caner Erkin'e uyarı

Orman, Medipol Başakşehir karşısında sarı kart gören ve mücadelenin  ardından hakem Mete Kalkavan'a yönelik bazı sözler sarf eden Caner Erkin'in  yaptığı hareketin yanlış olduğunu dile getirdi.

Futbolda kazanma hırsının iyi bir şey olduğunu kaydeden Orman, şunları  söyledi:

"Kazanma hırsı Beşiktaş ilkeleri içerisindedir. Caner'in yaptığını  açıkçası hiç beğenmedim. Camiamızın mensubunun böyle hareketler içerisinde  olmaması lazım. Basın üzerinden oyuncuma yönelik hemen kampanya düzenleniyor. O  kadar da kolay değil. Kendisi gözümüzün nuru, pırlanta gibi çocuktur. Cezası  varsa disiplin yönetmeliği var, cezasını görür. Camia olarak böyle şeylerin  arkasında olmadığımızı herkes bilir. Caner de Beşiktaş'ın etik kurallarına  uyacak. Hırsı zekasının önüne geçmeyecek, sahada takımına yardımcı olacak.  Çocuğun üzerine çok gidiyorlar. Onun üzerinden Beşiktaş'ı karıştırmaya  çalışıyorlar. Ona da müsaade etmem."

Takımın gergin olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Fikret Orman,  "Takımın başında çok tecrübeli olan bir teknik direktör var. Bu takım bugün  kurulmuş bir şey değil. Takımın 3. senesi, aynı ekiple gidiyoruz. Geçen sezon  şampiyon takımdı." ifadelerini kullandı.

Hakem kararları

Hakem kararlarına değinen Orman, Türk hakemlerin oyunu çok kestiğini  söyledi.

Türkiye'de her dakika oyunun durduğuna dikkati çeken Fikret Orman,  "Yurt dışında oynadığımız maçlardaki dakika sayısıyla,Türkiye'ye baktığımız  zaman, Türkiye'deki oynama süresi daha az. Hakemler hemen oyuna müdahil  oluyorlar, çok etkileniyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Medipol Başakşehir maçını yöneten Mete Kalkavan'ın çok beğendikleri  bir isim olduğunu vurgulayan Orman, şunları kaydetti:

"Mete Kalkavan çok beğendiğimiz kişilik ama çocuğun üzerinde  'Beşiktaşlı' imajı yaratıldığı için o da Beşiktaşlı olmadığını göstermek için  elinden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyor. Zıddında hareket etmeye çalışıyor ki  'hayır ben değilim' düşüncesini göstermeye çalışıyor ama Beşiktaş'a zararı  oluyor. Yapacak bir şey yok. Bu hakemler bizim, sahip çıkmamız lazım. Hepsi pırıl  pırıl insan. Türkiye'de futbolun daha hızlı ve eğlencesi daha yüksek olması için  topu az kesmeleri lazım. Maalesef Türkiye'de böyle durum var. Aynı hakemler yurt  dışında maç yönettiklerinde böyle yönetmiyorlar. Orada daha çok topu  oynatıyorlar. Nedense Türkiye'ye gelince sıkıntı oluyor."

"Şenol Güneş 50 senedir futbolun içinde"

Tamer Tuna'nın ayrılmasının ardından Şenol Güneş'in yalnız kalıp  kalmadığı sorusunu yanıtlayan Orman, Güneş'in 50 yıllık tecrübeye sahip olduğunu  ve ona iş öğretecek durumda bulunmadıklarını dile getirdi.

Göztepe'nin teknik direktörlüğünü yapan Tuna'nın başarılarından gurur  duyduklarını anlatan Orman, "Şenol hoca 50 senedir futbolun içinde, kaptanlık  yaptı, milli takım teknik direktörlüğünde bulundu. 3 senedir de Beşiktaş'ı  çalıştırıyor. Çok çalışkan, inanılmaz işine konsantre bir adam. Onun  tecrübesindeki bir adama iş öğretme, tavsiyede bulunma durumunda değiliz. Yönetim  kurulu ve başkan teknik konuları konuşmaz ve onlara müdahale etmez. Onun çizgisi  bellidir, bizim de çizgimiz bellidir. Oraları da hocalarımız ve oyuncularımız  geçemezler. Bizde kuvvetler ayrılığı vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Orman, Şenol Güneş'e bir yardımcının alınıp alınmayacağı konusunda ise  "O kendi karar veceği bir şey. O tecrübedeki insan da kamuyounun laflarıyla değil  kendi hür iradesiyle karar vererek yoluna devam edecektir." diye konuştu.

Oğuzhan Özyakup'un sözleşmesi

Fikret Orman, takım kaptanı Oğuzhan Özyakup'un takımda kalmasını  istediklerini ve Arsenal'den kaynaklı sözleşme sıkıntısını gidermek istediklerini  ifade etti.

Oğuzhan'ın evlatları olduğunu belirten Orman, "Genç yaşta hem takım  kaptanlığını hem de 10 numarayı verdik. Oyuncularımızın kariyerine bakıldığında  kariyerli takıma kaptanlık yapıyor. Beşiktaş'ta kalmasını istiyoruz. Aramızda  sıkıntı yok. Arsenal ile olan sözleşmeden dolayı bazı sıkıntılar var. Çözümünü  bekliyoruz." şeklinde konuştu. Orman, Video Hakem Sistemi'nin uygulanmasını istediklerini ancak bunun  kademe kademe olması gerektiğini söyledi.

Yabancı oyuncu kuralıyla ilgili görüşlerini aktaran Orman, şunları  söyledi:

"Önceden 5 yabancı oyuncu vardı o zaman dünya şampiyonuyduk. Yabancıyı  artırdık şimdi değil. O zaman da başarılı milli takım yoktu. Sayılarla düşünürsek  basite indirgeriz ve çözümsüzlük çıkar. Federasyon başkanına da söyledim, bununla  ilgili çalıştay yapılması lazım. Herkes gelsin, fikirlerini söylesin. Galiba  devre arası yapacaklar."

Orman, başarılı bir şekilde gittikleri Şampiyonlar Ligi'nde de gruptan  çıkmayı istediklerini vurgulayarak, "Sonrası kolay değil. Karşımızdaki takımlar  çok güçlü. Futbolun en önemli vitrini, herkes vitrin yapmak istiyor. İyi kura  çekelim ve çeyrek finale çıkalım." değerlendirmesinde bulundu.