''Galatasaray şampiyon olabilir''

''Galatasaray şampiyon olabilir''
Güncelleme:

NTV Spor yorumcularından Mehmet Demirkol, Galatasaray - Adanaspor maçından sonra sarı kırmızılı takımın şampiyon olabileceğini söyledi.

NTV Spor'un ünlü yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın sahasında Adanaspor'u 4-0 mağlup ettiği maçın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demirkol, Galatasaray'ın futbolunu överken, "Galatasaray kafayı takarsa hala şampiyon olabilir" dedi.

Mehmet Demirkol'un açıklamaları şöyle:

- Tudor, Adanaspor problemli takım olduğu için önde işi bitirecek oyuncu olması için 3'lü savunmayla oynadı. Savunmacı sayısını azaltmak için bu şekilde oynadı. Riekerink topu elimde tutayım, oyunu çevireyim düşüncesiyle oynatıyordu. Yaş ortalaması yüksek 1, takım bunu istemiyor 2, benim burada olma sebebim bu 3. Ama Tudor direkt oyun istiyor. Mesela 1-0 olunca oyun merkezini geri çekti, 2-0 olunca daha da geri çekti oyunu. Kontrollü oynadığı maçlarda sıkıntı yaşadığı oldu Galatasaray'ın. Tudor'un bugün oynattığı oyun ligde diğer takımlara karşı da oynanabilir mi? Herkes farklı oyunları beğenir, bazıları Barcelona'yı bazıları da Dortmund'u beğenir, bazıları daha direkt bir oyunu. Mesela bana Dortmund'un oyunu daha güzel geliyor. Ama bu da eldeki malzemeye göre olacak bir iş.

- Riekerink eldeki malzemeye göre daha rahata bıraktı oyunu. Tudor ligde 5 puan gerideyken bu sistemi denemeye aldı. Galatasaray kafayı takarsa hala şampiyonluk şansı var. Beşiktaş'ın puan kayıpları olabilir mi, olabilir. Eğer bu ilerleyen dönemde yaşanırsa ligimiz için de ilginç bir şey olabilir. Bu diziliş değişikliği değil, oyun algısı tamamen değişti. Bence Başakşehir maçında da Fenerbahçe maçında da 3'lü savunmaya dönecek, ya da diğer deyişle 5'li savunma yapacak.

- Tudor'un oyununu Riekerink'in oyunuyla kıyaslayacağız. İki farklı şey olabilirdi. Birincisi daha fazla pozisyona girebilirdi. Ama Adanaspor ligin ortalamasının altında futbol oynasa da iki tane çok net pozisyon vardı kaleye doğru giden. Direkt pas oyununa geçti Galatasaray. Bunu eleştirebilirsin ama bir taraftan da fayda sağlıyor. Bir insan Brezilya'dan 8 tane topçu alıp böyle takım kurar mı? Burada garip bir transfer politikası var. Gidip plajdan adam toplasan daha iyi takım kurarsın.

- Gidiyorsun sezon başında 8 tane futbolcu alıyorsun ortaya bu çıkıyor. Bravo yani tebrik etmek lazım, Adanasporluların daha çok tebrik etmesi lazım. Burada bu kadro şampiyonluğu kovalayabilir mi sorusu sorulması lazım. Bugün deseler ki Galatasaray 115 km koştu. Rakip çok koşturmuş derim ama deseler ki Dortmund 120 km koştu o zaman derim ki aaa rakibi mahvetmişler...

- Galatasaray yönetimine diyorum ki mutlak bir şey yapması lazım çünkü futboldan anlamıyorlar. Kendi aralarında "takım çok koştu" diye konuşuyorlarsa yanılıyorlar. Takım çok koşuyorsa belli ki eksikleri var. Bazı takımlar için bu iyi olabilir. Ama Galatasaray için böyle bir şey söz konusu değil. Sammer için Galatasaray'a teknik direktör olarak gelirse istemem ama sportif direktör olarak gelecekse süper olur. Yönetim gitti Tudor'a biz sizi istiyoruz dedi. Karabükspor'daki oyununuzu beğeniyoruz bizimkiler de iyi oynamıyor. İdman yapmıyor ve biz sizin oyun tarzınızı beğendiğimiz için sizi ve oyun mentalitenizi Galatasaray'da görmek istiyoruz demişlerdir.

- Bunu bana da söyleseler ne yaparım? Ben evet dedim ama Riekerink haklıymış demek de olmaz. Bu konu yönetim üzerinden tartışılacak bir konu. Galatasaray'da futbol üzerinden karar veren iki kişi vardı. İkisi de istifa etti. Burada tartışmayı yönetim üzerinden yürütmek gerekiyor. Uluslararası düşünebilen bir sportif direktör ve futbol direktörü şarttır. Cenk Ergün bugün buradan ayrılsa Wolfsburg'da da çalışabilir çünkü işi biliyor. Yönetim hocaya diyecek ki biz böyle bir oyun istiyoruz çünkü taraftar da bunu istiyor.

- Tudor Karabükspor'da kazanması gereken maçları da kaybetti. Bir tane de deplasman galibiyeti var. Topa sürekli sahip olmak da bir yere kadar. Tudor'la ilgili merak ettiğim iki üç şey var. Ben Tudor'u destekliyorum. Adamın enerjisi, elektiriği iyi büyük takımda yapabilir. Golü attığın zaman neden oyunu geriye çekiyorsun? İtalya'da böyle değil Juventus farklı, Inter farklı, Terim'in de Fiorentina'ya bu anlamda katkısı vardır. Fiorentina'da Batistuta ayrıldıktan sonra bu oyun tekrar taraftarı ayakta tuttu. İlk 45 dakika Tudor saha kenarında sağ bekten daha çok mücadele ediyor yoruluyor, ama ikinci yarıda hep kulübede oturuyor bu neden?

- Üçüncü sorum da şu Galatasaray'a geldikten sonra hep kas sakatlıkları olmaya başladı. Sanki bu Beşiktaş'taki Bilic'in dönemine benziyor. İşin garip tarafı şimdi o kas sakatlıkları Karabükspor'da başladı. Geçen hafta da maç içinde sakatlanarak çıkmalar başladı. Bilic'in son senesinde şampiyonluğun kaybedilmesinin temel nedeni sakatlıklardı. Bu 3 konunun cevabını merak ediyorum. Selçuk İnan mı, Tolga Ciğerci mi? Bugün itibariyle Selçuk İnan tabii ki. Belki ileride Tolga farklı bir oyuncuya bürünebilir ama zor.

- Sneijder fiziki olarak yetersiz. Kiloları var bugün maçta görmediniz mi? Podolski'yi 10 numara olarak oynatmadı ama maçta öyle gibi göründü. Podolski 10 numara oynamıyor, o destek santrfor oynuyor Talisca gibi. Sneijder 10 numara oynuyor. Podolski bugün destek santrfor gibi oynayamadı. Talisca dün çatala vurup golü attı. Podolski ayağında top varken dünyanın en iyi oyuncusu. Jübile maçında böyle oldu. Talisca bu yaşında bu yetenekle Beşiktaş'ta oynuyor da neden Chelsea'de oynamıyor? Demek ki eksikleri var.

- Podolski'nin kariyerine baksanıza. Bayern Münih oynamış, Inter oynamış, Arsenal oynamış. Vazgeçilmez olmuş. Adamı alıyorsun çok acayip işler yapıyor, oynatamıyorsun çünkü yine çok acayip işler yapmış. Biz bu tür oyuncuları bulup Türkiye'de oynatıyoruz. Drogba'yla, Sneijder'le, Hamit'le çeyrek final oynadı bu takım. Sneijder hariç hepsi yaşlıydı ama fizik olarak iyi durumdaydılar. O takımı fizik olarak kontrol etmek zordu sadece o sene kontrol edildi daha sonra olmadı.

- Sezon başındaki kararlar doğru verilemediği için Tudor'un oyununu, benzer şeyleri tartışıyoruz o sebeple gelecek sezonun planlaması iyi yapılmalı. Savunmada bir hata yaparsın her şey değişir. Tolga'yı neden stoper yapmaya çalışıyor? Demek ki sen onda bir şey gördün. İkili mücadelede iyi mi? Bence değil. Tolga mı, Ceyhun Gülselam mı? Bir insan Ceyhun Gülselam'ın arkasına nasıl düşer Almanya'dan gelip. Bence orta sahada 1 Selçuk, 2 Josue diyorum.

- Ben Tolga'nın Mönchengladbach'ta çok iyi 4-5 maç oynadığını hatırlıyorum. Tolga transfer olduğunda, her zaman doğruyu bulamıyoruz bazen yanılıyoruz. Tolga için söylediklerimiz çıktı ama. Ben Tolga'nın iyi bir standart orta saha olduğunu düşünüyorum. Fakat Galatasaray standart bir orta saha aramıyor. Chedjou da standart bir orta saha. Galatasaray bir Colman arıyor mesela.

Sporx