Galatasaray ve Beşiktaş'a gönderme !

Galatasaray ve Beşiktaş'a gönderme !

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, stat konusunda yaptığı açıklamada Beşiktaş ve Galatasaray'a göndermede bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Olağan Mali Gelen Kurul’da konuşma yaptı. Kulübün ekonomik durumu ve stat konusunda açıklamalarda bulunan Yıldırım, ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’a da gönderme yaptı.

Kendisine stat konusunda yöneltilen eleştirilere yanıt veren  Başkan Aziz Yıldırım, şunları söyledi:

“Galatasaray stadını devlete yaptırdı. Beşiktaş stadını daha dün bitirdi. Stadı yaptık şu kadar para gelecek diyorlar. Hayır gelmeyecek. O paralarla borçlarınızı ödeyeceksiniz. Biz stat için 80 milyon dolar harcadık. Biz bu stadı yaparken, 3 milyon Telsim’den 3 milyon Migros’tan aldık. 1907 Tribünü’nü sattık ona da 10 milyon dolar aldık. Biz kulübün dışında 20 milyon dolar topladık. geri kalan 60 milyon doları bankadan borç aldık. Nankörlük etmesinler beni başka türlü de konuşturmasınlar.”

UEFA İLE GÖRÜŞMELERİN DETAYI

UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması hakkında bilgi veren Yıldırım, şunları söyledi:

“Fenerbahçe, UEFA ile görüşmeler yapmıştır. Diğer kulüplerde olduğu gibi bizler de bazı şartlar anlaşma yaptık. Basın sürekli “O geldi, bu geldi” diye haberler yaparlar. Bunlar gelip başarılı olunursa ‘Bizim sayemizde’ denir, olunmazsa ‘Beceremediz’ denir. Kulüpler batıyor derler ama transfer yazarlar. Kulüpler batmaz. Sadece Fenerbahçe için söylemiyorum. Biz bu yıl UEFA ile yaptığımız anlaşmada 2015-2016 sezonu için en fazla eksimiz 30 milyon euro olur diye anlaşma yaptık. Bunu 20-23 milyon euro arasında yaptık ve hedefi tutturduk. Gelecek sezon 20, sonrasında 10, sonrasında ise 0 olacaktır. Bu tutarı geçerse, ceza ödeyeceğiz. Sonrasında ise Avrupa kupalarından men kararı alınmaktadır. Biz 85 milyon euro içerisinde kalmak koşuluyla her şeyi yapabiliriz.”