Galatasaray'da büyük korku !

Galatasaray'da büyük korku !

Galatasaraylı futbolcular, darbe girişimi nedeniyle Türkiye'ye dönmek istedi.

Türkiye’deki olayları kamptan takip eden sarı-kırmızılılar, ailelerinin yanında olabilmek  için İstanbul’a gelmek istedi. Ancak hava trafiğinin normale kavuşamaması ve güvenlikte oluşabilecek riskler nedeniyle programın devamına karar verildi.

Yeni sezon hazıkları için 1 haftadır İsviçre’de bulunan Galatasaray’da futbolcular büyük korku yaşadı, darbe girişimi nedeniyle İstanbul’a ailelerinin yanlarına dönmek istedi.

Olaydan etkilenen ve önceki geceyi sabahlayarak geçiren sarı-kırmızılılar, gelişmeleri televizyon ve sosyal medyadan takip etti. Oyuncular, Türkiye’de yaşananlar nedeniyle dün antrenman da yapmadı.

Galatasaraylı oyuncular aileleriyle temas kurarak güvende olup olmadıklarını sordu. Gwatt bölgesindeki Delta Otel’de kalan sarı-kırmızıların durum değerlendirmesinde ilk planda 19 Temmuz’da bitecek kampın hemen sona erdirilmesi fikri ön plana çıktı. Çünkü futbolcular bir an önce ailelerinin yanına gitmek istedi.

Sarı-kırmızılılar, “Bu ortamda çalışma yapamayız. İstanbul’a dönelim. Ailelerimizin yanında olmak istiyoruz” dedi.

Vazgeçtiler

Kampta, teknik kadro ve oyuncular arasında 13.00’teki öğle yemeği öncesi son değerlendirme yapıldı. İstanbul’daki hava trafiğinin normale kavuşmaması ve güvenlik konusunda oluşabilecek riskler nedeniyle normal programın devamına karar verildi. Böylece Galatasaray, Türkiye’ye dönmekten vazgeçti.

İstanbul’da kalacak

Uruguay Milli Takımı ile birlikte Copa America’da mücadele eden Fernando Muslera, izinin bitmesinin ardından Türkiye’ye geldi. Bugün kampa katılması beklenen oyuncunun, antrenman iptal edilince İstanbul’da kalmasına, çalışmalarına orada devam etmesine karar verildi.

Takımla da orada buluşacak olan Muslera, darbe girişimi karşısında da şaşkınlığını gizleyemedi: “Şaşırdım. Eve vardıktan 15 dakika sonra askerler havaalanını kapattı. Eve geldim ama herkes beni arıyor. Havaalanında askeri araçlar da gördüm, birçok insan da oraya gitti. Neler olup bittiğini gerçekten anlayamıyorum.”

İstanbul’dan İsviçre’ye geçmeyi düşünen Muslera, takıma katılamadı.

Milliyet