Gomez tutulmuyor !

Gomez tutulmuyor !

Mario Gomez, kariyerinin en iyi istatistiklerine Beşiktaş’ta ulaştı.

Siyah-beyazlı formayla 101 dakikada 1 gol kaydeden Mario Gomez, 103 dakika ortalamayla gol attığı Bayern Münih’teki rakamlarını bile geçmeyi başardı.

Eskişehirspor galibiyetiyle şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren Beşiktaş’ta, Mario Gomez’in başarılı performansı göz dolduruyor. Fırtına gibi ilerleyen Gomez kariyerinin zirve yaptığı Bayern Münih dönemine benzer bir görüntü sergiliyor.

Beşiktaş’ta 23 lig maçında rakip ağları 18 kez havalandıran ve gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Alman yıldız en hızlı sezonunu geçiriyor. Süper Lig’de 101 dakikada 1 gol atan Gomez, Bayern Münih’teki en iyi dönemi olan 2010-11 sezonunu yakaladı. Ayrıca OPTA’nın verileri kullanıldığında tecrübeli oyuncunun kariyerindeki en iyi kulüp performansında sadece 7 ayda Bayern Münih dönemine yaklaştığı ortaya çıktı.

2005-2009 Stuttgart ve 2013-2015 Fiorentina dönemlerini farklı bir şekilde geride bırakan Alman futbolcu, Beşiktaş’ta 23 maçta 101 dakikada 1 gol atma, yüzde 63’lük isabetli şut ve yüzde 26’lık pozisyonları gole çevirme ortalaması yakaladı.  2009-2013 arası oynadığı Bayern Münih’te 103 dakikada 1 gol atan, yüzde 50 isabetli şut kaydeden ve yüzde 24’lük gole çevirme isabeti olan Gomez, siyah-beyazlı forma ile kısa sürede ne kadar başarılı olduğunu kanıtladı.

‘Eskisini unutun’

Kariyerinde 4 büyük kulüpte forma giyen Mario Gomez en düşük verimliliği Fiorentina’da gördü. İki sezon sadece 29 maça çıkabildiği İtalyan ekibinde 7 gol atabilen Gomez, 271 dakikada 1 gol atma, yüzde 41’lik isabetli şut ve yüzde 18’lik gole çevirme ortalaması yakalayabilmişti. Bu arada calciomercato sitesi, Fiorentina’ya Mario Gomez üzerinden eleştiri getirdi. Haberde, ‘Eski Gomez’i hatırlıyor musunuz?’ sorusu soruldu. Detay olarak ise “Floransa’daki Gomez’i unutun. Çünkü yepyeni bir forvet haline geldi Beşiktaş’a katıldığından beri. Fiorentina pişman olmamalı mı?” yorumu yapıldı.

Milliyet