Gomez'le yor, Cenk'le vur

Gomez'le yor, Cenk'le vur

Şenol Güneş, Başakşehir maçı öncesi hücum planını belirledi.

Öncelikle Gomez'le rakibi yorup, Cenk'le vurmayı planlayan tecrübeli hoca, aksilik halinde çift forvete dönerek sonuç almaya çalışacak.

Cenk Tosun’un yeni sezon öncesi yaptığı güzel başlangıç Mario Gomez gibi bir usta forveti kadrosuna katan Beşiktaş’ta teknik heyeti tercih sıkıntısına sokmuştu.

Alman süperstarı bir an önce hazır hale getirmek, maç eksiğini gidermek için oynatan Şenol Güneş’e milli ara deyim yerindeyse ilaç oldu. Tecrübeli golcüyle daha yakından çalışma imkanı bulan deneyimli çalıştırıcı, Başakşehir maçı öncesi planını da belirledi. Son idmanda 3 devreli mini bir maç yaptıran Güneş, forvette önce Cenk’i, sonra Gomez’i, en son ise çift forvet olarak ikisini de denedi. Buna göre Başakşehir maçına Gomez’le başlama kararı veren Güneş, Başakşehir’in dirençli savunmasını Alman yıldızıyla yoracak.

Sıkışırsa çift forvet

İkinci yarıda ise maçın gidişatı ve skora göre Cenk’in enerjisinden ve bitiriciliğinden yararlanmaya çalışacak. Kötü ihtimali düşünen başarılı teknik adam, her iki oyuncuyla kilidi açmaya çalışacak. Güneş’in bu tercihinde Başakşehir’in kapanan ve rakibi kendi yarı sahasında kabul eden oyun anlayışı da etkin.

‘İlk golüm bu hafta’

Şenol Güneş’in bu kararında Mario Gomez’in, arzusu da etkili oldu. Alman forvet, takımı için elinden geleni yapmak istiyor ve çok özverili çalışıyor. Siyah-Beyazlı formayla henüz golle tanışamayan Gomez, “Burada herkes beni çok sıcak karşıladı ve uyum sürecini çabuk atlattım. Gol atmaktan önce takıma faydalı olmak var aklımda. Ancak bu hafta ilk golümü atacağıma inanıyorum” dedi.

Oğuzhan için büyük gün

Zorlu Başakşehir maçına hazırlanan Beşiktaş’ta sol baldırında ödem ve kanama oluşan Oğuzhan’ın durumu belirsizliğini koruyor. Milli ara dönüşünde çıktığı ilk idmanda aldığı darbe nedeniyle çalışmayı yarıda bırakmak zorunda kalan Siyah-Beyazlılar’ın son dönemdeki en formda ismi, Başakşehir maçında sahada olmak istiyor. Ancak teknik direktör Şenol Güneş bu konuda son derece temkinli. Oyuncusunu riske etmek istemeyen tecrübeli çalıştırıcı, sağlık ekibinin bugün yapacağı testlerin ardından Oğuzhan hakkındaki son kararını verecek. Başarılı oyuncunun, “Hocam ben kendimi iyi hissediyorum, oynamak istiyorum” dediği belirlendi.

Motta’nın yerine İsmail

Sol bek konusunda çekinceleri olan, Ramon Motta’nın performansından memnun kalmayan teknik direktör Şenol Güneş’in Başakşehir maçında değişikliğe gideceği bölgelerden biri de burası olabilir. İdmanlarda bu mevkiide İsmail Köybaşı’yı deneyen Şenol Güneş, bu oyuncudan hücumda daha fazla faydanalabileceğini düşünüyor. İsmail’in özellikle son idmanlardaki performansı ve hücumdaki gücü Başakşehir maçında ibreyi kendisine yöneltiyor.

Başakşehir’de 3 önemli eksik

Geçen sezonu 4. sırada bitirip Avrupa için ön eleme oynayan Başakşehir, yeni sezona ise istediği başlangıcı yapamamıştı. İlk 2 maçını kaybeden, Bursa’yı yenip nefes alan İstanbul ekibi, çıkışını Beşiktaş karşısında da sürdürmek istiyor. Ancak Turuncu-Lacivertliler’de eksikler can sıkıyor. Başakşehir’de, Beşiktaş maçı öncesi idmanda sakatlık geçiren tecrübeli oyuncu Emre Belözoğlu’nun yanı sıra uzun süreli sakatlığı bulunan Alexandru Epureanu’nun da forma giyemeyeceği bildirildi. Ayrıca bir süredir tedavi sürecinde olan Semih Şentürk de bu kritik mücadelede takımını yalnız bırakacak.

Teröre tepki

Öte yandan Turuncu-Lacivertli oyuncular ve teknik heyet, son dönemde yaşanan terör olayları sebebiyle dünkü antrenmana, üzerlerinde Türk bayrağı olan tişörtler ile çıkarken, açtıkları dev Türk bayrağı ile de poz verdi.

Edin Visca’ya dikkat

Takımının oynadığı son Bursa maçında attığı iki golle ön plana çıkan Başakşehir’in Bosnalı yıldızı Edin Visca için Beşiktaş teknik heyeti özel önlem alıyor. Başarılı oyuncu ise zorlu maç öncesi iddialı konuşuyor. Visca, “Geçtiğimiz sezon çok daha iyi yerlerdeydik. Sezona iyi başlamadık ama milli takım arasından önce oynadığımız son maçı kazandığımız için özgüvenimiz yerine geldi. Beşiktaş bu sezon geçtiğimiz yıllara göre daha iyi. Ama ne olursa olsun, bu maçtan iyi bir netice alacağız” dedi.