Gurbetçi yıldız geliyor !

Gurbetçi yıldız geliyor !

Beşiktaş Bundesliga ekibi Hertha Berlin'de forma giyen orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci'yi transfer etmek için harekete geçti.

Beşiktaş'ın Hertha Berlin'in orta saha oyuncusu için 2-3 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu iddia edildi.

Almanya'nın Bild gazetesinde yer alan haberde, Beşiktaş'ın Tolga Ciğerci için 2-3 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu kaydedildi. Haberde, Hertha Berlin'in 2017'ye kadar sözleşmesi bulunan Tolga Ciğerci için Beşiktaş'ın yaptığı teklife olumlu bakmadığı ancak gurbetçi oyuncunun siyah-beyazlı takıma gitmeye sıcak baktığı ifade edildi.

Kulüp menajeri Michael Preetz, 23 yaşındaki oyuncunun Herta Berlin'in yeni sezon planlarında önemli bir yer teşkil ettiğini belirterek, "Tolga'nın hafta sonu Neustrelitz'e karşı yaptığımız hazırlık maçıyla geri dönmesinden dolayı çok mutluyuz. Kendisinin formda kalmasını ve sakatlık yaşamamasını umuyoruz. Bizim için çok ama çok önemli bir futbolcu" dedi. Beşiktaş yönetiminin, kulübün olumsuz tutumuna rağmen Tolga Ciğerci'yi transfere ikna etmeye çalışacağı kaydedildi. Yıldız futbolcu, geçen sezon iki ağır sakatlık geçirmiş ve yaklaşık bir yıl formasından uzak kalmıştı.

LEİVA İÇİN ŞARTLAR ZORLANIYOR

Premier Lig ekibi Liverpool'un Brezilyalı ön liberosu Lucas Leiva için de temaslarını sıklaştıran siyah-beyazlılar, İtalyan ekibi İnter'in de devreye girmesiyle transferde sıkıntı yaşıyor. Alternatif isimler arasında ise Arsenal'de forma giyen İspanyol yıldız Mikel Arteta bulunuyor. Beşiktaş Kulübü, ayrıca Rus ekibi Dinamo Moskova'da kadro dışı bırakılan Fransız ön libero William Vainqueur ile de temasta. 26 yaşındaki oyuncunun bonservis bedelinin 3 milyon Euro olduğu ileri sürülüyor.

İlk yarıyı kapattı
Beşiktaş'ta omuz sakatlığı bir türlü düzelmeyen Veli Kavlak, ikinci kez operasyon geçirdi. Tecrübeli oyuncuya sağ omzundan operasyon uygulandı. Veli Kavlak, geçen sezon Almanya'da yine aynı bölgeden atroskopi geçirmiş ve ardından ameliyat olmuştu. Siyah-beyazlı kulüp, önceki yaptığı açıklamada, oyuncunun 2.5 ay sonra idmanlara başlayabileceğini duyurmuştu. Veli'nin ilk yarı kapatması bekleniyor.

Gidecekler için karar haftası
Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in teklifler alan Cenk Gönen, Ömer ve Pedro hakkındaki kararını önümüzdeki hafta içinde vereceği öğrenildi. Güneş, alternatif bir kaleci alınmadan Cenk Gönen'in gidişine de izin vermiyor.

Q17'ye yakın takip

Ricardo Quaresma'ya şimdiden teknik direktör Şenol Güneş'in eli değdi. Yıldız isimleri tekrar parlatmasıyla ünlenen tecrübeli teknik adam, her idmandan sonra Portekizli yıldızla bir araya gelerek yakından ilgileniyor. Quaresma da geçen dönemdeki isteksiz halinin aksine canla başla çalışıyor.

Milli arada iki özel maç

Beşiktaş, Eylül ayında milli maçlar nedeniyle lige verilecek arada iki hazırlık maçı yapmayı planlıyor. Siyah-beyazlı yönetim Almanya, Yunanistan ve İspanya liglerinden özel maçlar için rakip arıyor.

Yeni Şafak