Josef de Souza kendini aştı !

Josef de Souza kendini aştı !

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Josef de Souza, limitleri zorluyor.

Brezilyalı oyuncu, Türkiye’ye gelmeden önce Sao Paulo’da 23 maça çıkmıştı. Yaz ayı transfer döneminde sarı-lacivertli ekiple anlaşan Souza bunun üzerine 37 maç daha oynadı. Şu ana kadar 60 karşılaşmada ter döken Sambacı’nın, kalan Süper Lig ve Türkiye Kupası da eklendiğinde 72 maçla sezonu tamamlama olasılığı bulunuyor.

Fenerbahçe’nin sezon başında Sao Paulo’dan transfer ettiği Josef de Souza artık limitleri zorluyor.

Brezilyalı futbolcu, aralıksız tam 60 maçı geride bırakmasına rağmen hâlâ fizik olarak bir düşüş yaşamadı. Souza için ödenen 8 milyon euroluk bonservis bedeli başta eleştirilse de, Sambacı orta sahada sağladığı katkıyla kısa sürede kalitesini ortaya koydu, takımın kilit isimlerinden biri haline geldi.

Bunun yanısıra kendini ofansta da gösteren ve bu sezon dört gol kaydeden Brezilyalı oyuncu, fiziksel anlamda da ne kadar güçlü olduğunu kanıtladı.

Brezilya’da sezon devam ederken transfer edilen Souza, 2015 yılında Sao Paulo forması altında 23 maça çıkmıştı. Yaz ayı transfer döneminde de Fenerbahçe’ye geldi. Son maçını 28 Haziran 2015’te Palmeiras’a karşı oynayan tecrübeli futbolcu daha sonra Fenerbahçe’nin hazırlık kampına katıldı. Dinlenme şansı bulmadan sezona giren Brezilyalı, Fenerbahçe ile ilk maçını da bir ay sonra 28 Temmuz’da Shakhtar Donetsk’e karşı yaptı.

Bugüne kadar sarı-lacivertli forma ile 37 maça çıkan Souza, 13 aylık sürede Sao Paulo ve Fenerbahçe forması altında toplam 60 maçta ter döktü. Brezilyalı oyuncunun lig ve kupa maçları da eklendiğinde sezonu aralıksız 72 maçla kapatma ihtimali yüksek gözüküyor. Böyle bir durumda Souza ciddi bir rekora imza atacak.

4 gol attı

Fenerbahçe’de Josef de Souza, 37 resmi maça çıkarken 4 tane gol attı. Ligde 22 maçta 1 gol atan Souza, özellikle Avrupa’da 8 maçta 2 gol kaydetti. Lokomotiv Moskova maçlarının yıldızı olan Brezilyalı orta saha, Türkiye Kupası’nda ise 3 maça 1 gol sığdırdı. Toplam 3 bin 126 dakika sahada kaldı.

Milliyet