Lanetli kırmızı kart !

Lanetli kırmızı kart !

Deniz Ateş Bitnel'in gösterdiği kırmızı kart, Salih'e darbe vurdu.

Trabzonspor’un, Galatasaray’la oynadığı maçta hakem Bitnel’e çıkardığı kart günlerce konuşulan bordo-mavili futbolcu son 7 haftada 1 dakika bile şans bulamadı. Hami Mandıralı, Salih’i son 2 karşılaşmada kadroya dahi almadı.

Süper Lig’in 22. haftasında Trabzonspor’un deplasmanda Galatasaray ile oynadığı maçta hakem Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı kart göstermesiyle gündeme oturan Salih Dursun olaylı karşılaşmanın ardından geçen 7 haftalık sürede forma şansı bulamadı.

Galatasaray maçında 62. dakikada oyuna giren ve 86’da hakem Bitnel’e yaptığı hareket sebebiyle kırmızı kart ile oyun dışı kalan genç futbolcu, üç maçlık cezasını tamamlamasına rağmen son 4 maçta hiç süre alamadı. Üç maçlık cezasını Osmanlıspor, Torku Konyaspor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında çeken Salih, Beşiktaş ve Sivasspor maçlarında kadroya alınmasına karşın yedek kulübesinden oyuna dahil olamadı. Teknik direktör Hami Mandıralı defansın sağında görev yapan genç oyuncuyu Gaziantepspor ve Başakşehir maçlarında 18 kişilik kadroya dahil etmedi.

Salih Dursun bu sezon Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa kupasında toplam 17 karşılaşmada 1032 dakika görev yaptı. Bordo-mavili oyuncu tek golünü 2-1 galip geldikleri Differdange deplasmanında atmıştı.

10 puan eksik

Trabzonspor, Süper Lig’in 28. haftasını 37 puanla kapatarak Avrupa hedefinin çok uzağında kaldı. Son maçta Medipol Başakşehir’le berabere kalan ve Avrupa yolunda telafisi zor bir yara alan bordo-mavili takım geçen sezonun 28. haftasını 47 puanla kapatmıştı. Bu sezona büyük umutlarla başlamasına rağmen geçen yılın 10 puan gerisinde bulunan Karadeniz ekibi 28 maçta 11 galibiyet ve 4 beraberlik elde ederken tam 13 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.