Mario Gomez Beşiktaş tarihine geçti !

Mario Gomez Beşiktaş tarihine geçti !

Mario Gomez, gol sayısını 19'a çıkararak bir sezonda en çok gol atan Beşiktaşlı yabancı oyuncu oldu.

Mario Gomez, 76. dakikada attığı golle Kartal’ı Trabzon’da uçurdu, bir maça daha damga vurdu. Siyah-Beyazlı formayla 25. kez ligde forma giyen Alman yıldız, 19. kez fileleri sarsarak Beşiktaş’ın, tarihinde bir sezonda en çok gol atan yabancısı oldu.

Demba Ba gittiğinde taraftarların ortak görüşü, “Bir daha böyle golcü bulamayız” şeklindeydi. Ancak Mario Gomez’in, Senegalli yıldızı unutturması çok sürmedi. Alman Panzeri, daha 25. haftada Demba Ba’yı geride bıraktı, Beşiktaş tarihine geçti. Geçen sezon Beşiktaş’ta 29 lig maçında 18 gol atan Demba Ba’yı bir önceki hafta yakalayan Gomez, dün de bu rekoru kırdı. Trabzonspor’a karşı müthiş bir performans sergileyen tecrübeli forvet, net pozisyonlara girdiği karşılaşmanın 76. dakikasında attığı kafa golüyle kilidi açtı, şampiyonluk yolundaki en kritik virajda elde edilen 2-0’lık galibiyette büyük rol oynadı.

KRALIKTA TEK BAŞINA

Siyah-Beyazlı takımın bir sezonda en golcü yabancı ismi unvanını elde eden Gomez, krallık yarışında zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Önceki gün Bursa’ya 2 gol atan Eto’o, Gomez’le arasındaki farkı azaltmıştı. Kartal’ın yıldızı Trabzon’daki performansıyla 13 yıl aradan sonra Beşiktaş’tan bir gol kralı çıkması yolunda dev bir adım daha atmış oldu.

'REKOR İLE İLGİLENMİYORUM'

Alman golcü Trabzonspor maçı sonrası yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlarken önemli bir galibiyet aldıklarını ve rekor ile ilgili çok ilgilendmediğini belirtti.

İşte Mario Gomez'in maç sonu açıklamaları;

"Şampiyonluk için çok önemli bir goldü, rekorla pek ilgilenmiyorum. Şu anda lideriz."

"Son iki maçta sürekli kaydım ve bitirici vuruşları yapamadım. Belki de kramponlarımı değiştirmem gerekiyor."

"Umut Bulut'un babasını kaybetme şekli çok trajik ve üzücü."

"6 puan kazandık ve çok önemliydi. 5 gündür otelde vakit geçirdik ve sıkıcıydı. Ama bunu yapmak zorundaydık."

 

Fanatik