Nani'nin en önemli sırrı !

Nani'nin en önemli sırrı !

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Luis Nani, başarılı olabilmek için takımda herkesin kendisine inanmasını bekliyor.

Fenerbahçe’nin bu sezon omurgasını oluşturan en önemli parçalardan biri olan Nani’nin sırrı, Sir Alex Ferguson ile asist kralı olduğu dönemdeki gibi özgüvenini artırmakta yatıyor. O dönem hocasının “Bütün topları ona bırakın” sözleri ile efsaneleşen müthiş yeteneğe aynı ortamı Pereira da yaratmaya çalışıyor.

Fenerbahçe, sezonun ikinci yarısında 3 kulvarda yoluna devam etmeyi amaçlıyor. Sadece Spor Toto Süper Lig’de değil Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’nda da fire vermek istemeyen sarı-lacivertlilerde, Luis Nani ismi her geçen gün biraz daha parlıyor.

Teknik Direktör Vitor Pereira’nın planları içerisinde çok önemli bir yeri olan Nani’nin başarı sırrı da Alex Ferguson’ın uygulamalarında yatıyor.

Portekizli futbolcuyu adeta bir yıldız yapan Ferguson’ın yöntemleri Rio Ferdinand’ın otobiyografisinde dikkat çekiyor. 2010-11 sezonunda Manchester United formasıyla Premier Lig’de 14 gol pasıyla asist kralı olarak lig şampiyonluğuna büyük katkı veren Nani için Ferguson sık sık şu cümleleri kullanıyordu:

“Nani yine inanılmaz oynuyor. Bütün topları Nani’ye bırakın ve Nani topu hızlıca ileri taşısın. Çünkü bunu başaracak özgüven ve cesaret fazlasıyla var.”

Ayrıca Rio Ferdinand’ın aktardığı anektodlara göre yıldız oyuncuyu doğru oynatmanın yöntemleri de Alex Ferguson tarafından belirlenmişti. İskoç efsane, Nani’nin en az Cristiano Ronaldo kadar yeteneği olduğunu ve yeteneklerini ortaya çıkarması için çok çalışması gerektiğini sürekli anlatıp, bazı durumlarda çok sertleşebiliyordu.

6 gol, 4 asist

Alex Ferguson, Nani’nin etkili olduğu 2011 yılı içinde yine aynı düşünceleri sarf etmişti, “Bu yetenek hatta daha fazlası Nani’de var. Nani’nin bunu yapacak özgüveni de var.”

Fenerbahçe’de de benzer bir uygulamayı Teknik Direktör Vitor Pereira önderliğinde gören Luis Nani, ligin ilk yarısında 15 maçta 6 gol 4 asistle takımın en skorer ismi oldu.

Forvet bile oldu

Sir Alex Ferguson’ın Luis Nani’yi doğru kullanmak için yaptığı birçok formül vardı. Nani’nin son vuruşlarını iyi kullanmak isteyen Ferguson, 2011-12 sezonunda bazı maçlarda forvet hattında bile kullanmıştı. 2010-11 sezonunda 10 gol 14 asist yapan Nani, 2011-12 sezonunda da 8 gol 12 asistle etkisini sürdürmüştü.

Milliyet