Pereira geri adım atmıyor !

Pereira geri adım atmıyor !

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, sezon başından bu yana bildiğinden şaşmadı, kendi yolunda ilerlemeye çalıştı.

Milliyet'te yer alan haberde; Fenerbahçe’nin hocası, çalışma sisteminden oyuncu tercihlerine kadar birçok konuda eleştiri alsa da hepsine kulak tıkadı. Kendi doğrularında ısrar eden Portekizli çalıştırıcı üç kulvarda da hedeften sapmadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, bildiği yoldan asla dönmüyor. Çalışma sisteminden, kadro tercihlerine kadar birçok konuda eleştirilen Portekizli hoca, buna rağmen kendi doğrularında ısrar ediyor,  üç kulvarda da emin adımlarla ilerliyor.

İşte Pereira’nın sezon başından bu yana geri adım atmadığı olaylar:

1 - SALONA GİRMEDİ

Hazırlık kampında takımın fiziksel değerleri ile ilgili ölçümler yaptırmadı. Oyunculara ağırlık çalışmaları uygulatmadı. Herkesi bu konuda serbest bıraktı. Takımın “kondisyon eksiği oluşur” eleştirilerine kulak tıkayan Pereira haklı çıktı. Takımı Kasımpaşa ve Lokomotiv Moskova maçında rakibe nefes aldırmadı. Sahada basmadık yer bırakmadı.

2 - FABİANO’YA GÜVENDİ

Fabiano’nun transferini bizzat isteyen Pereira başlangıçta çok fazla eleştirildi. Brezilyalı file bekçisinin ilk günlerdeki kötü performasına rağmen şans vermeyi sürdürdü. Fabiano zamanla kendini buldu. Kritik kurtarışlara imza attı ve kalitesini gösterdi. Performansıyla yarattığı rekabet ortamında Volkan’nın da bir üst seviyeye çıkmasını sağladı.

3 - VAZGEÇİLMEZ İKİLİ

Josef de Souza ve Mehmet Topal’dan vazgeçmedi. İki defansif ön liberolu sistemi hiç bırakmadı. Kötü futbol eleştirilerine kulak tıkadı. Tahtaya ilk olarak bu iki ismi yazdı. Savunmayı oturttu ve ardından takımı çıkışa geçti.

Milliyet