Pereira gittiği anda...

Pereira gittiği anda...

Fenerbahçe yeni hoca ile el sıkıştığı anda Pereira ile yollarını ayıracak.

F.Bahçe, 18 Ağustos'ta Grasshoppers ile Avrupa Ligi Play-Off ilk maçma çıkacak. Kritik maça kısa bir süre kalmasına karşın Teknik Direktör Vitor Pereira'nın hâlâ kovulmaması, camiada endişe ile karşılanırken, EBahçe yönetiminin bu süreçte boş durmadığı ortaya çıktı.
 
Yönetim, Pereira'yı kovmak için yol haritasını çizerken, atacağı adımları hesapladı. Hoppers maçı öncesi teknik direktör boşluğu yaşanmasın isteniyor. Bu nedenle de Pereira derhal kovulmuyor. İlk adımda yeni antrenörle el sıkışılacak. Bu işlem karmaşık bir mesai gerektiriyor. Olayın birden çok boyutu var. 
 
YERİNE ÇATIŞMAYI SEÇİYOR
 
F.Bahçe'ye uygun antrenör bulunacak, bu antrenör F.Bahçe'ye gelmeye ikna edilecek ve yeni teknik heyetin maliyeti finanse edilecek. Kolay işler değil. Pereira, bu nedenle hemen kovulmadı. Yeni teknik direktör geldiği anda Portekizli teknik adamın iş akdi feshedilecek. Tabii Pereira'ya da istifa etmesi için baskı devam ediyor. 
 
Kamuoyu nezdinde itibarı kalmayan Portekizli'nin F.Bahçe'nin yakasından düşmesi için kanunlar çerçevesinde her türlü yol deneniyor. Vitor Pereira da bu saatten sonra takımın başmda kalamayacağını biliyor ama uzlaşma yerine de çatışmayı seçiyor. 
 
YARDIMCI ANTRENÖRÜ DE TÜRK
 
Şilili Manuel Pellegrini veya onun muadili kalitesinde bir dünya markası teknik adamla anlaşmak, kulübe ekstra bir maddi külfet getirecek. Yönetim, bütçe üzerinde çalışıyor. Yeni hoca arayışı, Pereira'yı kovmaya çalışmak ve bütçe planlaması derken, camiada gelecek sezona ilişkin endişeler de artıyor. Yeni gelecek antrenörün ki o ismin büyük ölçüde Manuel Pellegrini olması bekleniyor, takımı tanıyıp, Avrupa Ligi ve Süper Lig maçlarına hazırlamak için yeterli zamanı olmayacak. Bu nedenle yeni teknik direktöre bir de Türk yardımcı antrenör düşünülüyor.

Akşam