Riekerink reçeteyi yazdı !

Riekerink reçeteyi yazdı !

Galatasaray'ın Hollandalı çalıştırıcısı Jan Olde Riekerink, geçen sezonu masaya yatırıp takım savunmasını yeniden oluşturma kararı aldı.

Sezona Süper Kupa ile başlayıp yeni transferlerle farklı bir çehreye bürünen ve taraftarını heyecanlandıran Galatasaray'da şampiyonluk hesapları yeniden yapılmaya başlandı.

Sarı-kırmızılılar, geçen sezon yaşanan altıncılıktan sonra yeniden iddialı bir kadro oluşturulmasının heyecanını yaşarken Teknik Direktör Jan Olde Riekerink de kalemi kâğıdı eline aldı, şampiyonluk hesaplarına başladı. Hollandalı önceliği ise savunma kurgusuna verdi.

Riekerink, defans probleminin aşılması halinde lig ve kupada başarıya ulaşılabileceğine emin. Elindeki kadronun Avrupa kupalarından uzak kalınan sezonda yeterli olacağına inanan tecrübeli teknik adam, geçen sezona dair maç DVD'lerini, analiz ekibiyle inceledi. İstatistiksel bilgileri de barındıran ayrıntılı bir rapor hazırlayan Riekerink, özetle orta saha ile defans arasındaki bağlantının yeniden üst seviyeye çıkartılması gerektiğinin altını çizdi. BU bağlamda Galatasaray hocası ikili orta sahaya büyük önem veriyor.

Jan Olde Riekerink, Nigel de Jong'un takıma ihtiyaç olunan enerjiyi ve sertliği getireceğini düşünüyor. De Jong'un yanında oynatacağı isme ise henüz karar veremeyen tecrübeli çalıştırıcı, Tolga Ciğerci ile Selçuk İnan arasında seçimi idman performansına göre yapacak. Kanat bekleri de kilit önemde. Riekerink, geri dönüşlerde daha yüksek tempo istiyor.

SİSTEM DEĞİL OYUNCU DEĞİŞECEK

Jan Olde Riekerink'in analizlerinde sistem değişmesi de gündeme geldi. Ancak Hollandalı ve yardımcıları, 4-2-3-1 sisteminde devam kararı aldı. Çift forvet oynamaya uygun bir kadrosunun olmadığını düşünen Riekerink, özellikle hücumu sayısal olarak güçlendiren Bruma ve Podolski'nin Eren Derdiyok'un gol yükünü paylaşacağını belirtti. Hollandalı çalıştırıcı, sakatlar da takıma dönünce geçen sezondan minimum 5 oyuncuyu değiştirmiş olacak.

AMK Gazetesi