Rodallega'nın göklerdeki sırrı !

Rodallega'nın göklerdeki sırrı !

Akhisar'ın Kolombiyalı yıldızının attığı her golün ardında sevinç olduğu kadar bir de dram gizli.

Süper Lig'de ilk yarıya damga vuran isimlerden olan 11 gollü Hugo Rodallega, içini Kolombiya basınına döktü. Ülkesinin El Pais gazetesine bir röportaj veren yıldız futbolcu Eto'o ve Gomez ile girdiği gol krallığı yarışından, takım içindeki konumuna; gelecek planlarından, babası ile ilgili duygularına kadar pek çok konuda açıklamada bulundu. 
 
Sezon sonunda Fulham ile yollarını ayırmasının ardından ülkesinin takımlarından America de Cali ile transfer görüşmeleri yaptığını belirten Kolombiyalı forvet, Cali taraftarı olan babasının bu takımın formasını giymesini özellikle istediğini söyledi. O dönem sağlığı kötüleşen babasının bu isteğini yerine getirmek için kırmızı-beyazlı ekiple görüştüğünü ifade eden Rodallega, bu isteği yerine getiremediğini itiraf etti.
 
Rodallega, "Cali takımına transfer olarak babamın rüyasını gerçekleştirmeyi amaçlıyordum. Babamın hayattaki son günlerinde sık sık hastaneye gidip kendisini ziyaret ediyor, onu yalnız bırakmak istemiyordum. Ancak kulüple olan görüşmelerimden sonuç çıkmadı. Ben de Türkiye'nin yolunu tuttum. Bu yüzden şimdi attığım goller bana babamı hatırlatıyor. Her golden sonra gökyüzüne bakarak onu düşünüyorum" dedi.   
 
'Çok iyi oyuncular var'
 
Başarısının sırrını açıklayan yıldız futbolcu, "Başarımı çalışmama, inatçılığıma ve her zaman elimden gelenin en iyisini yapma isteğime borçluyum. Türkiye'ye geldim çünkü başka bir ligi tecrübe etmek istedim. Farklı bir kültürü tanımak, Avrupa'nın diğer tarafını görmeyi arzuladım. Belki Avrupa'nın en üst düzey futbolu burada oynanmıyor ancak ligde çok iyi futbolcular var. Türkiye'ye geldiğim için pişman değilim. Bu deneyimi yaşanmaktan memnunum. İyi vakit geçiriyorum" dedi.  
 
Hugo Rodallega şöyle devam etti:
 
'Eto'o ve Gomezle yarışıyorum'
 
"Süper Lig ekipleri önemli oyuncuları kadrolarına katmaya özen gösteren kulüpler. Bunun için yoğun bir çaba sarfediyorlar. Samuel Eto'o gibi efsanevi bir futbolcu burada oynuyor. Robin van Persie, Lukas Podolski çok önemli isimler. Böylesine isimlerle rekabet ediyor olmam, kendimi çok iyi hissetmemi sağlıyor. Bu yıldızlarla aynı yerde oynamak büyük keyif. Ben her gittiğim takımda kendimi daha da çok geliştirmeye çalışıp, istatistiklerimi iyileştirmeye çalışırım. Akhisarspor'da da bunu yapıyorum"  
 
'Akhisar halkı beni seviyor'
 
"Akhisarspor gelişmek için çabalayan mutevazı bir takım. Ligde üst sıraları zorluyoruz ve bence takım olarak tarihi anların canlı tanıklarıyız. Ligin üçüncü sırasına kadar çıktık ve büyük takımlara kafa tutuyoruz. Ben de kariyerimde bu açıdan bir ilki yaşıyorum. Ligdeki bu savaşımızı alçakgönüllülükle ve sakince sürdürüyoruz. Burada insanlar beni seviyor. Sokağa çıktığımda selam veriyorlar, birlikte fotoğraf çekilmek istiyor ve imza alıyorlar. Ben de bu hareketlerinden benim yaptığım işleri beğendikleri sonucunu çıkarıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor".