Selçuk İnan PFDK'ya sevk edildi

Selçuk İnan PFDK'ya sevk edildi

Galatasaraylı Selçuk İnan, "kural dışı hareketi" nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi. Buna göre Selçuk'a iki ila altı maç arasında ceza çıkacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği,  Mersin İdmanyurdu maçında kırmızı kart gören Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan'ı  Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.
 
TFF'den yapılan açıklamaya göre, sarı-kırmızılı takımın kaptanı  Selçuk, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta oynanan Mersin İdmanyurdu maçında  rakibine yaptığı "kural dışı hareketi" nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya  gönderildi.
 
43. MADDE NE DİYOR?
 
"Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara iki ila dört, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise üç ila altı müsabakadan men cezası verilir."
 
VEYSEL SARI DA PFDK'DA
 
Spor Toto Süper Lig'de 4. haftada oynanan maçlarda kırmızı kart gören  Kasımpaşalı futbolcu Veysel Sarı, Çaykur Rizesporlu futbolcu Ludovic Sylvestre,  Akhisar Belediyespor'un futbolcusu Douglas Ferreira da PFDK'ya sevk edildi.
 
Ayrıca, Spor Toto Süper Lig takımlarından Antalyaspor ve Çaykur  Rizespor'un, PTT 1. Lig ekiplerinden ise Boluspor, Giresunspor ve Samsunspor'un  da PFDK'ya sevkine karar verildi.