Şimdi gözler Süper Lig'de !

Şimdi gözler Süper Lig'de !

Milli ara bitti, gözler Süper Lig’e çevrildi. Heyecan dolu geçmesi beklenen 9 karşılaşma var.

Emre’siz Başakşehir en kritik virajda

Akhisar deplasmanına gidecek İstanbul ekibinde kaptan kart cezalısı. Avcı ve öğrencileri yarışta söz sahibi olmaya devam etmek istiyorsa kazanmak zorunda.

Her ne kadar ‘peri masalı’ yakıştırması yapılsa da üst üste 59’ar puanla biten iki sezonun ardından Başakşehir’in işi getirdiği nokta masal falan değil, realite. Doğru planlama ve uygulamanın yüzde yüz hak edilmiş ürünü. Ancak önemli olan bundan sonrası. 9 haftalık son düzlüğe girildi. Futbolcuların, şampiyonluk yarışına vereceği reaksiyon Başakşehir’in kaderini belirleyecek. Özellikle de Emre’siz verilecek mesaj değerli. Okan Buruk’u takımın başına getiren Akhisar’ın ise kupadaki rakibine karşı ligde alacağı 3 puan hem kurtuluşu ilan hem de gözdağı niteliğinde.

Alanya’nın bileti Kasımpaşa’da!

28 puanlı Akdeniz ekibi, 35 puana ulaşan Kasımpaşa’yı ağırlıyor. Safet Susic, düşme potasının en zorlu haftasında kazanıp aradan sıyrılmayı hedefliyor.

Stoper Tzavellas dışında eksik yok Alanya’da. Bu sezonki 8 galibiyetinin 6’sını içeride almış bir takım Turuncu-Yeşilliler... Düşme potasındaki Antep, Osmanlı’ya; Adana, Aslan’a giderken Rize ise Trabzon’u bekliyor. Yani rakiplerin kaybı muhtemel. 28 puanla en uzaktaki takım olarak Akdeniz ekibinin ligde kalışını ilan etmek için en önemli şansı bu. Rakip 35 puanla huzura ermiş; 6 haftada 4 galibiyetle bileği bükülmeyen Paşa... Batuhan, Koita ve Etoundi sakatken son haftanın yıldızı Adem’i tutmak yeterli olur Safet Susic için.

Hedef aynı amaç farklı 

Sezonun flaş takımı Antalya kazanıp ilk 4 takibini sürdürme peşinde. İkinci yarının en başarılı ekibi Kayseri ise 3 puanı alıp kabustan uzaklaşma derdinde.

Rıza Çalımbay’ın olduğu yerde hedef bitmez. 2 puanda aldığı takımı 15. bile yapsa başarıydı, şu an 4. sıra bile hayal değil. Lig tarihinde evinde hiç yenilmediği Kayseri’ye karşı da hedef 3 puan. Diego dışında eksik yok. Hücuma mecbur olan iki takımın kapışması, yıllarca Beşiktaş’ta ter döken iki hocanın kader maçı. Sergen Yalçın’dan önce maç başına 0.6 puan kazanan Kayseri; genç hocayla 12 maçta ise ortalama 1.8 puan kazandı. Ama hala alttakilerin gözüne kestirdiği en önemli hedef. Sarı-Kırmızılılar kader niteliğindeki bu maçı kazanamazsa kuşkusuz kabus görmeye başlayabilir.

Antep kader seferinde!

Bülent Uygun’la mucizeyi başarmaya çalışan Güneydoğu ekibi, Hamza Hamzaoğlu ile yeni bir sayfa açan Osmanlı’ya karşı ‘tamam mı, devam mı’ diyecek.

Osmanlı’da Akçay görevi bıraktı, koltuğa Hamzaoğlu oturdu. Takımdaki son durum büyük merak konusu. Çünkü tecrübeli hocanın son günlerdeki açıklamalarında Osmanlıspor’un değil de Galatasaray’ın hatta Fenerbahçe’nin halini dinledik daha çok. Stoper Numan’ın cezalı olduğunu hatırlatalım. 3 senedir son haftalarda kurtaran Gaziantepspor’un hala bir maçı eksik. Gençlerbirliği erteleme maçı öncesi makası daraltmak için en önemli sınav bu. Her geçen gün azalan inanç kazanamazsalar bu maç öncesi tükenir.

Yaralı Timsah, Konya’ya karşı

Konya tam kadro karabulutları dağıtmak için bekliyor, 32 puandaki Timsah ise 4 kritik eksiğe rağmen maçı kazanmaktan başka bir şey düşünmüyor.

Bir türlü doğru yönetilemeyen Aykut Kocaman krizi Konyaspor’u 35 puanla hedeften uzak bıraktı. Geçen sezon zirveyi tadan camiada sezon artık, ‘Bitse de gitsek’ havasında. Bursa için ise aynı değil. 32 puandalar, yukarısını yakalamak artık zor. Ancak zorlu deplasmanda kazanıp en azından aşağısıyla bağı tamamen koparmak zorundalar. Timsah’ta Jovic, Stancu ve Faty sakat. Şamil cezalı. Bu kadar eksikle tam kadro Konyaspor’a karşı dış sahada işleri hiç kolay olmayacak.

Fanatik