Sistem arayışı devam edecek !

Sistem arayışı devam edecek !

Fenerbahçe’ye yeni sezonda daha ofansif bir futbol oynatmayı hedefleyen teknik direktör Vitor Pereira, sistem denemelerini Sparta Prag karşısında da sürdürecek.

Geride kalan üç hazırlık maçında 3-5-2 sistemi üzerinde duran ve antrenmanlarda yeni dizilişle ilgili özel çalışmalar yaptıran Portekizli hocanın, Sparta Prag karşılaşmasında Kjaer, Neustadter ve Hakan Çinemre üçlüsünü savunmada denemesi bekleniyor. Pereira, orta sahanın sağ kanadında yeni transferlerden Van der Wiel’e, sol kulvarda ise Hasan Ali’ye görev verecek. Salih Uçan, Aatıf ve Emenike de yine 11’de yer alacak.

Martin Skrtel’in takıma katılmasıyla rahat bir nefes alan deneyimli teknik adamın, Slovak stoperi, Sparta Prag maçında riske etmesi beklenmiyor. Takıma cuma günü katılan ve özel çalışmalarına devam eden Skrtel’in, İstanbul’da oynanması planlanan son hazırlık maçında ilk kez sarı-lacivertli formayı giyeceği belirtildi. Bu karşılaşmada İsmail Köybaşı’nın da en az 45 dakika görev alacağı ifade edildi.

Prag’a gidiyorlar

Sarı-lacivertli takım bugün gerçekleştireceği antrenmanın ardından Sparta Prag ile oynayacağı hazırlık maçı için Çek Cumhuriyeti’ne gidecek. Saat 16.00’da özel uçakla başkent Prag’a hareket edecek olan Fenerbahçe, Michal Kadlec’in yeni takımı Sparta Prag’la yarın akşam bir hazırlık karşılaşması yapacak. Sarı-lacivertli ekibin, Lyon ile cumartesi oynayacağı karşılaşma iptal edilmişti.