Son şampiyon Trabzonspor dolu dizgin

Son şampiyon Trabzonspor dolu dizgin
Güncelleme:

Trabzonspor, Edin Visca'nın kolunun kırılmasıyla üzüldüğü maçta Hatayspor'u 1-0 mağlup ederek lige ikide iki ile başladı.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasının açılış maçında Trabzonspor ile Atakaş Hatayspor karşı karşıya geldi. Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi Trabzonspor 1-0'lık skorla kazandı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü 71. dakikada Abdülkadir Ömür, ceza sahası dışından attığı şut ile kaydetti.

Bordo mavili ekibin, 32. dakikada Andreas Cornelius ile bulduğu gol ise VAR incelemesi sonrası ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Trabzonspor'un sol kolundan sakatlanan oyuncusu Edin Visca'nın humerus kemiğinde kırık meydana geldiği bildirildi. Karşılaşmanın 40. dakikasında sakatlandıktan sonra Boşnak futbolcu, ambulans ile Medical Park Yıldızlı Hastanesi'ne getirildi.

Burada yapılan kontrollerinde oyuncunun sol humerus kemiğinde kırık tespit edildi. Oyuncunun, yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalabileceği öğrenildi.

TRABZONSPOR İKİDE İKİ İLE BAŞLADI

İlk hafta maçında İstanbulspor'u 2-0 mağlup eden son şampiyon Trabzonspor, bu sonuçla birlikte lige ikide iki ile başladı.

İlk haftayı 'BAY' geçen Atakaş Hatayspor ise sezonun ilk maçında puanla tanışamadı.

TRABZONSPOR'UN ROTASI DEVLER LİGİ

Trabzonspor, Kopenhag ile 16 Ağustos 22.00'de UEFA Şampiyonlar Ligi playoff turu ilk maçına deplasmanda çıkacak. Ardından Antalyaspor ile ligde karşılaşacak.

Atakaş Hatayspor ise sahasında Gaziantep FK'yi ağırlayacak.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR | TRABZONSPOR 1-0 HATAYSPOR

86' Mehdi Boudjemaa'nın savunma arkasına attığı topta Ayoub El Kaabi çaprazdan vuruşunu yaptı savunmada Denswill gole izin vermedi.

81' Trabzonspor'da Abdulkadir yine ceza sahası dışından şansını denedi ancak top savunmaya çarpıp kornere gitti.

79' Savunma arkasına atılan topta Djaniny karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ancak kaleci Erce gole izin vermedi.

76' Hatayspor etkili geldi. Sol çaprazdan Camara'nın pasıyla topla buluşan Sam Adekugbe'nin vuruşu dışarı çıktı.

71' GOL | Trabzonspor Abdulkadir Ömür'ün golüyle 1-0 öne geçti. Ceza sahası dışında Eren'in pasıyla topla buluşan Abdulkadir Ömür, çok düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

63' Sol kanattan Trezeguet son çizgiye indi ve içeriye çevirdi. Kouassi'nin yerden vuruşunu kaleci Erce çıkardı.

59' Kouassi'nin savunma arkasına sarkan Trezeguet'ye gönderdiği topu Mısırlı futbolcu oyun alanında tutamadı.

57' Hatayspor'da Saba Lobzhanidze, Vitor Hugo'yu geçti ceza sahası içinde çok şık bir çalım deneyerek kaleye yönelmek istedi ancak kaleci Uğurcan çıktı ve topu aldı.

51' Hatayspor'da Simon Falette savunma arkasına sarkan Ayoub El Kaabi'yi düşündü sncsk kaleci Uğurcan çıktı ve tehlikeyi önledi.

50' Hatayspor'da Kamil Ahmet'in arka direğe yaptığı orta herkesi aştı ve auta gitti.


48' Hatayaspor'da Simon Falette'nin geri pasını istediği gibi uzaklaştıramayan Erce'nin vuruşu kornere gitti.

45+5' Dylan Saint-Louis'nin sağdan ceza sahasına gönderdiği topa Saba Lobzhanidze vurdu ancak kaleci Uğurcan tek hamlede topun sahibi oldu.

45+2' Trabzonspor'da Dogucan Haspolat ceza sahası dışından vuruşunu yaptı. Kaleci Erce parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

40' Trabzonspor'da Visca, ciddi bir sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri onun için oyun alanında. Visca, Falette ile girdiği ikili mücadele sonrası kolunun üzerine düştü. Şu anda ambulans oyun alanına hareket etti. Başarılı oyuncu hastaneye götürülecek.

32' GOL İPTAL | Trabzonspor, Andreas Cornelius'un golüyle 1-0 öne geçti. Bakasetas sol köşe gönderi yakınlarında topuğuyla Eren'e şık bir pas verdi. Eren'in soldan İçeriye ortaladığı topu Andreas Cornelius düzgün bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. Pozisyon öncesi Trezeguet'nin ofsaytta olduğu gerekçesiyle GOL geçersiz sayıldı.

30' Sol çaprazdan Trezeguet'in yaptığı vuruşta kaleci Erce Kardeşler başarılı.

29' Sağdan Visca kazandığı topu bekletmeden Andreas Cornelius'a bıraktı. Topu iyi kontrol edemeyen başarılı golcü iyi bir vuruş yapamadı.

20' Edin Visca'nın kullandığı köşe vuruşunda karambolde kalan topu Erce Kardeşler son anda çizgi üzerinde kurtardı.

19' Trabzonspor'da Visca sol çaprazdan ters ayağıyla vuruşunu yaptı. Savunmaya çarpan top kornere gitti.

18' Ceza sahası içine doldurulan topa Ayoub El Kaabi harika bir röveşata vuruşu yaptı. Kaleci Uğurcan nefis çıkardı.

11' Paslaşarak kullanılan köşe vuruşu Trabzonspor'un hızlı hücumuna dönüştü. Sol kanattan topla birlikte rakip yarı alan girmek isteyen Eren Elmalı, Ruben Ribeiro'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Ribeiro bu müdahalesi sonrası sarı kart gördü.

9' Hatayspor'un kazandığı köşe vuruşunda Saba Lobzhanidze ceza sahası içine ortaladı. Trabzonspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

5' Trabzonspor'da orta alanda topu kazanan Bakasetas'ın ceza sahası dışından yaptığı vuruş yandan auta gitti.

4' Sağ kanattan ceza sahasına giren Larsen, içeriye iyi ortaladı. Bakasetas'ın sol ayağıyla vuruşu yandan auta gitti.

1' Karşılaşma Aldülkadir Bitigen'in işareti ile başladı

Eksikler

Trabzonspor'da sakatlıkları süren Bruno Peres, Hüseyin Türkmen, Serkan Asan ve Marek Hamsik maç kadrosunda yer alamayacak.

Trabzonspor geçen sezon yenilmemişti

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor, geçtiğimiz yıl Hatayspor'la ligde karşı karşıya geldiği iki maçın birini kazanıp diğerinden ise 1 puan almıştı.

Geçen sezon ligin ilk yarısında oynanan maçı Trabzonspor 2-0 kazanmış, ikinci yarıda oynanan karşılaşma ise 1-1 sonuçlanmıştı.