Yıldırım'dan transfer harcamalarına ironik cevap

Yıldırım'dan transfer harcamalarına ironik cevap

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Topuk Yaylası'nda ağırladığı spor yazarlarına tesisleri gezdirirken bu sene yapılan transferlerle ilgili açıklamalar yaptı

Oldukça neşeli olduğu gözlenen Yıldırım, yerli ve yabancı transferlerin maliyetiyle ilgili "Bu değirmenin suyu nereden?" şeklindeki eleştirilere "3. Köprü'nün iki ayağında gömü bulduk" diye ironik bir açıklama yaptı. İşte Yıldırım'ın sözlerinden satırbaşları…

"Kardeşim, biz Türkiye'nin gurur duyacağı bir dünya takımı kurmaya çalışıyoruz, bu değirmenin suyu nereden?" diye soruyorlar. Biz hesap kitap bilmiyor muyuz? Geçen sezon 80 milyon avroyu nasıl ödediniz diye neden sormadınız? Bakın bu transferleri nasıl yaptığımızın hesabını vereyim; 31 milyon avro yeni bonservis maliyetleri. Bunun 22.5 milyon avrosu satış ve gidenlerden geldi. Stat isim hakkı 100 milyon dolar. Kombinelerden 25 milyon avro. Kulüp üyeliği 50 milyon TL. 1 milyon üye projemizin etkisiyle 40 bin kombine sattık. Yetmedi mi, kalanını da Şampiyonlar Ligi'nden çıkarırız. O da olmadı 25 milyon Fener taraftarına gideriz. Biz her şeyi inceden inceye hesap ediyoruz. Forma reklamı için daha görüşüyoruz. Toplamda bu yıl için 100 milyon avro gelirimiz var" dedi.

Casillas gelmek istedi

"Eleştiriye açığım. Benim derdim hakaret ve yalan habere, çünkü bazıları yalan yazıyor. Yalan haberler bize zarar veriyor. Elimizdeki rapor doğrultusunda bazı isimlerle görüşürken, onlar Ramirez diyorlar.  Guarin, Ospina adları anılmadı bile. Ne yapacağız bu futbolcuları? Asılsız iddialar yüzünden pazarlık payımızı düşürüyorlar. Obi Mikel'in maliyeti 35 milyon avro. Kalkıp biri Fenerbahçe'de oynayamaz diyor, hoca mısın, teknik adam mısın? Öyle olsan kabul edeyim, onun dışındakiler bunu söyleyemez ayıp. Volkan'ı bitirmek için kaleci aldı dediler, öyle olsa Casillas'ı alırdık, Gelmek de istedi. Volkan çalışırsa ondan iyi kaleci yok..."

Topal bir yere gitmiyor

"Aynı şeyi Mehmet Topal için yaptılar. Yok, hoca olumsuz rapor vermiş falan… Topal, Josef ile birlikte oynayacak, hoca istedi. Lucas'ı da alabilirdik olmadı. Şimdi diyorlar ki Topal'ın yerine oyuncu aldılar öyle bir şey yok. Atınç'a 6 milyon veriyorlar biz Kjaer'e aldık fazla mı? Sergio Ramos'a 60 milyon avro veriyorlar onu niye konuşmuyorsunuz? Van Persie için çok uğraştık. 5 tane faks aldık, 6 tane imzalı faks gönderdik ve nihayet bitti. Van Persie transferi tamam, bir yıldız daha Fenerbahçe bünyesine katıldı, hayırlı olsun. Şampiyonlar Ligi gruplarına kalırsak 2 üst düzey transfer daha yapacağız. Kombineler geçen sene bugün 11 bin idi, şimdi 19 bin. Hedefimiz ise 35 bin kombine satmak.

"Arda'ya verilen bonservis bedelini eleştiriyorlar. Siz kimsiniz, size ne? Arda o parayı hak ediyor. Hem Barcelona o parayı vermeyi kabul etmiş. Sizi ne ilgilendiriyor? Messi'nin bonservisi kaç para, ona bakıyor musunuz? Trabzon'daki kurşunlanma olayın aydınlatılması lazım. Yabancı transferinde bunun zorluklarını yaşadık. Maalesef o olay faili meçhul oldu…"

Türkiye