Karşıyaka’ya revizyon yaradı

Karşıyaka’ya revizyon yaradı

Giresunspor'u mağlup eden Karşıyaka'da teknik direktör Soner Tolungüç'ün kadroda yaptığı değişiklikler takıma olumlu yansıdı.

PTT 1. Lig’de dün evinde play off yarışı veren Giresunspor’u 2-1 yenerek 8 haftalık galibiyet hasretine nokta koyan Karşıyaka’da dördüncü maçında 3 puanla tanışan teknik direktör Soner Tolungüç’ün ilk 11’e yaptığı küçük değişikler, son sıradaki yeşil kırmızılı ekibin toparlanmasını sağladı.

Göztepe derbisinde Behram’ı kadroya almayıp genç kaleci Erhan’a görev veren Soner Tolungüç, Giresunspor karşısında da sürprizlere imza attı. Forvet Can’ı ve orta saha Tisdell’i ilk kez kulübeye çeken teknik adam gol umudu olarak Gökhan’ı ve altyapıdan Battal’ı tercih etti. Savunmada son 2 maçta Efe’yi kızağa çekip, Berkay Can’ın sakatlığında Abdülhamit’e güvenen Tolungüç öğrencilerine, “Kimsenin yeri garanti değil” mesajı verdi.

Karşıyaka’da Kovalchuk, İbrahim, Fatih, Diarra ve Mahmut da performanslarıyla alkış topladı. Son 5 maçın 3’ünü İzmir’de oynayacak Karşıyaka, kümede kalma hattıyla puan farkını 9’dan 7’ye düşürdü. Pazartesi günü kendisi gibi lige tutunma mücadelesi veren 29 puanlı Denizlispor’a konuk olacak 22 puanlı Karşıyaka, daha sonra Balıkesirspor, Alima Yeni Malatyaspor (D), Kayseri Erciyesspor ve Altınordu (D) ile karşılaşacak.

FUTBOLCULAR İZİN İSTEMEDİ

Karşıyakalı futbolcuların, Giresunspor karşılaşmasından sonra izin yapmak istemediği ve antrenmanlara devam etme talibinde bulunduğu öğrenildi. Teknik direktör Soner Tolungüç’ün pazartesi günü oynanacak Denizlispor karşılaşması öncesi 1 gün izin verdiği oyuncuların kaleci Behram ve İbrahim Kaş aracılığı ile, “Hocam, biz antrenmanlara edelim” dediği, teknik heyetin onayı üzerine takımın ara vermeden idmanlara başladığı bildirildi.

Yeşil-kırmızılılarda Ömer Kandemir ve Ömer Can’ın cezaları sona ererken, Ömer Can’ın dizinden sakatlığının bulunduğu öğrenildi. Adalesinde yırtık şüphesi olan Kvesic’in durumu yarın netleşeceği, sakatlıktan çıkan Berkay Can’ın ise forma giyebileceği bildirildi.