TFF, "Hakemleri etkileme" dedi ama...

TFF, "Hakemleri etkileme" dedi ama...

TFF Yönetim Kurulu ile Hukuk Müşavirliği'nin, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Bülent Yıldırım'ı araması için yaptığı değerlendirmeler arasındaki farklılık göze çarptı.

TFF Yönetim Kurulu'nun, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun hakem Bülent Yıldırım'ı araması olayını görülmemiş bir olay olarak değerlendirmesi ve hakemi etkileme çabası olarak görmesine karşılık; TFF Hukuk Müşavirliği'nin Hacıosmanoğlu'nu 36. maddede yer alan sportmenliğe aykırı hareketten sevk etmesi dikkat çekti.

Buna göre Hacıosmanoğlu'na bu davranışından dolayı sadece 21 gün hak mahrumiyeti cezası gelebilecek.

İŞTE TFF'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA...

"Trabzonspor Kulübü Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun maçının hakemi Bülent Yıldırım'ı telefonla arayarak görüşmesi, futbolumuzda örneği görülmemiş bir olaydır.

Hakemlerimiz kulüp yöneticilerinin görüşleri ve müdahaleleriyle değil, Futbol Oyun Kuralları'yla hareket etmekte ve sadece sahada gördüklerini çalmaktadır. Bu nedenle hakemlerimizi etki altına almaya yönelik tüm hareketler anlamsızdır ve kesinlikle sonuçsuz kalacaktır.

Bu olay göstermiştir ki hakemlerimize yönelik baskı kurma çabası, aklın ve vicdanın kabullenemeyeceği bir seviyeye gelmiştir.

Sık sık hak ve adalet söylemlerinde bulunan Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bu davranışını şiddetle kınıyoruz."

tffhacosmanoglu.jpg

DİSİPLİN TALİMATI'NDA 36. MADDE...

sportmenligeaykr_1.jpg

Sporx