Avrupa Josef de Souza'yı konuşuyor !

Avrupa Josef de Souza'yı konuşuyor !

Lokomotiv Moskova maçına damgasını vuran Josef de Souza bir anda Avrupa’nın gündemine girdi.

Josef de Souza, Lokomotiv Moskova’ya attığı gollerle Brezilya ve İspanya’da da gündem oldu. Marca gazetesi, “Josef, Lokomotiv’i devirdi” başlığıyla verdiği haberde, yıldız futbolcunun takımını tura yaklaştırdığını okurlarına duyurdu.

İspanyol Marca gazetesi, Brezilyalı oyuncunun müthiş performansına dikkat çekti. “Josef, Lokomotiv’i devirdi” başlığı kullanılan haberde, tecrübeli futbolcunun attığı gollerle Moskova’daki rövanş öncesi avantajı Fenerbahçe’ye getirdiği ve turun kapısını araladığı belirtildi.
Brezilya basını da oyuncunun performasına geniş yer ayırdı.
 
UEFA’dan övgü geldi
Super Esportes gazetesi, “Eski Sao Paulolu Souza iki gol attı, Avrupa’da Fenerbahçe’yi taşıdı” yorumunu yaptı. Globo da, “Souza golcü günündeydi, takımını zafere taşıdı” başlığıyla duyurduğu haberde Vitor Pereira’nın sisteminde Souza’ya daha fazla serbestlik tanıdığının altı çizildi.
Kariyerinde ikinci kez bir maçta iki gol atan Josef de Souza, UEFA’nın da dikkatini çekti. UEFA’nın internet sitesi, Fenerbahçe-Lokomotiv maçının haberini deneyimli orta saha oyuncusu üzerinden gördü. Maçla ilgili bilgilerin yer aldığı değerlendirmede, “Josef’in iki golü Fenerbahçe’yi avantajlı duruma taşıdı” yorumu yapıldı.
 
Gizli santrafor!
Bu sezon 30 resmi maçta forma giyen Josef de Souza şimdiden 4 gole imza attı. Brezilyalı orta saha; Fernandao (19), Van Persie (14) ve Nani’den (8) sonra Fenerbahçe’nin en golcü 4. ismi durumunda bulunuyor.
 
Mesajı vermişti
Josef de Souza bir hafta önce söylediği sözlerle Lokomotiv Moskova maçındaki gollerinin işaretini vermişti. Brezilya basınına konuşan Fenerbahçeli futbolcu, “UEFA Avrupa Ligi’ni çok önemsiyorum. Kupayı kazanmak istiyoruz. Avrupa Ligi maçları Brezilya dahil birçok ülkede canlı yayınlanıyor. O yüzden ben de kendimi göstermeye çalışacağım” ifadelerini kullanmıştı.