Carvalhal'in aklı Beşiktaş'ta !

Carvalhal'in aklı Beşiktaş'ta !

Carvalhal, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayanacak Fenerbahçe-Braga karşılaşmasını değerlendirdi.

Daha önce Türkiye'de Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u çalıştıran Portekizli Carvalhal, Fenerbahçe-Braga eşleşmesine dair açıklamalarda bulundu.

İngiltere Championship takımlarından Sheffield Wednesday’ı çalıştıran Carlos Carvalhal, Fenerbahçe – Braga eşleşmesini Trt Spor’a değerlendirdi.

Geçmişte doğduğu şehir Braga’da futbol oynayan ve teknik direktörlük yapan Portekizli futbol adamı, Spor Toto Süper Lig’deki şampiyonluk yarışında da eski takımı Beşiktaş’ı desteklediğini söyledi.

Soru: Braga’da doğdunuz, büyüdünüz, futbol oynadınız ve teknik direktörlük yaptınız. Bu soruya sizden daha doğru cevap verebilecek birini tanımıyorum. Braga için Avrupa karşılaşmaları mı yoksa Portekiz Ligi mi daha önemli?

Carlos Carvalhal: Braga bu sezon harika bir iş çıkartıyor. 4 kulvarda da başarılı bir şekilde ilerliyorlar. Bana göre Braga, en çok Portekiz Ligi’ne önem veriyor fakat yarıştıkları her organizasyonda iddialarını sürdürdükleri için Fenerbahçe karşısında da işi ciddiye alacaklardır.

Soru: Peki hangi takımı tura daha yakın görüyorsunuz?

Carlos Carvalhal: Braga iyi bir futbol sergiliyor. Paulo Fonseca takımını 4-4-2 oynatıyor. Braga tehlikeli bir ekip ve topla oynamayı seviyorlar. Kadıköy’e de savunma yapmaya gelmeyeceklerdir. Öte yandan Fenerbahçe de iyi oyunculara sahip etkili bir takım. Vitor Pereira iyi ve tecrübeli bir teknik adam. Braga’daki oyuncuları tanıyor. Bu da Fenerbahçe’ye küçükte olsa bir avantaj sağlayacaktır.

Soru: Braga’daki hangi oyuncular Fenerbahçe için tehlike yaratabilir?

Carlos Carvalhal: Braga birçok iyi oyuncuya sahip fakat Rafa Silva’yı ayrı bir yere koyuyorum. Kendisi genç ve orta sahada çok yetenekli bir futbolcu. Portekiz Milli Takımı’nın da formasını terletiyor. İngiliz basını sürekli, İngiliz kulüplerinin Rafa’yı istediğini yazıyor. Manchester United’ın onu istediği konuşuluyor. Son transfer döneminde Porto da onu kadrosuna katmak istemişti. Ama ne olursa olsun Braga sadece bir ya da iki oyuncudan oluşmuyor takım olarak iyi oynamayı biliyorlar. En önemlisi de iyi bir hocaya sahipler ve iyi organize oluyorlar.

Soru: Eğer Fenerbahçe’den oyuncu transfer etme şansınız olsaydı kimleri kadronuzda görmek isterdiniz?

Carlos Carvalhal: (Gülüyor) Bilmiyorum ama Fenerbahçe çok büyük bir kulüp ve her pozisyonda çok iyi oyunculara sahip. Bizim için sarı-lacivertlilerden oyuncu almanın kolay olacağını sanmıyorum. Bununla ilgili hayal kurmamak daha iyi olur. Fakat biz de İngiltere’de güzel bir iş çıkartıyoruz. Championship’teki Play-off sıralaması içerisindeyiz ve bu da bize Premier Lig’e çıkma şansı tanıyor. Ligin en iyi atak yapan, en çok pozisyona giren takımlarından biriyiz. Oyuncularım ile aramda iyi bir uyum var.

Soru: Sizin de belirttiğiniz gibi Fenerbahçe’yi Portekizli teknik adam Vitor Pereira çalıştırıyor. Sarı-lacivertliler Nani, Meireles ve Alves gibi Portekizli oyunculara sahip. Bu isimler için ne söylemek istersin?

Carlos Carvalhal: Pereira’yı kişisel olarak çok iyi tanıyorum. Portekiz’in en önemli teknik adamlarından biri. Takımlarını iyi organize eder, pozitif ve atak futbol oynatır. Fenerbahçe’de de güzel işler yapıyor. Fenerbahçe’deki Portekizli oyuncular milli takımda oynayan seviyesi yüksek futbolcular ve Portekiz Milli Takımı da dünya sıralamasında ilk 7’de yer alıyor. Nani, Meireles ve Alves hem Fenerbahçe’de hem de dünyanın iyi takımlarında oynayacak kaliteye sahipler.

Soru: Bir önceki soruda belirttiğim gibi Fenerbahçe’de çok önemli 4 Portekizli isim var ama Braga da sizin için çok şey ifade ediyor. Geldik kritik soruya. Fenerbahçe’yi mi yoksa Braga’yı mı destekleyeceksiniz?

Carlos Carvalhal: (gülüyor) Türkiye benim 2. evim. Kalbim her zaman Türkiye ile birlikte. Ülkenizi çok seviyorum. Oradaki insanları ve futbolu çok özledim. İngiltere’de, Türkiye’yi bilen insanlar ile fırsat buldukça konuşuyorum. Futbolundan ve yemeklerinden bahsediyoruz. Türkiye’de geçirdiğim zamanlar harikaydı ve bir gün tekrar sizinle olacağımı biliyorum ama braga da benim şehrim, evim. Orada futbol oynadım, teknik adamlık yaptım. Portekiz’de Pereira gibi değerli dostlarım var. Anlayacağınız, Braga’nın bir üst tura yükselmesini istiyorum fakat Fenerbahçe’nin de Uefa Avrupa Ligi’nde ilerlemesine üzülmem.

Soru: Takip ediyor musun bilmiyorum ama Türkiye Ligi’nde şampiyonluk yarışı Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında geçiyor. Galatasaray ve diğer takımlar daha geride kaldılar. Kimin şampiyon olmasını isterdiniz?

Carlos Carvalhal: Beşiktaş’ın şampiyon olmasını tercih ederim. Onları ve siyah-beyazlı camiayı asla unutamam. Hala onlarla güçlü bir iletişim içerisindeyim ve Beşiktaş’ın şampiyon olmasını isterim.