Fenerbahçe'nin kasası doldu !

Fenerbahçe'nin kasası doldu !

Fenerbahçe, bu sezon UEFA'dan 10 milyon euro gelir elde etti.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga'yı 1-0  yenerek çeyrek final için avantaj elde eden Fenerbahçe, Türkiye'nin Avrupa'daki  ülke puanına da katkıda bulunmaya devam ediyor.  UEFA Avrupa Ligi'nde  şimdiye kadar 14,5 puan toplayan sarı-lacivertli ekip, bu sezon Avrupa'da en  fazla puan kazanan Türk takımı oldu. Galatasaray Avrupa kupalarında 9, Beşiktaş  ise 7 puan topladı.  
 
UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde grup  aşamasından önce oynanan eleme ve play-off turu müsabakalarında galibiyet için 1, beraberlik için de 0,5 puan kazanan takımlar, grup müsabakalarında ise  galibiyetler için 2, beraberlikler için de bir puan elde  ediyor.  Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan takımlar 4,  gruplardan çıkan ekipler ise 5 puan bonus kazanıyor. Takımlar ayrıca gruplardan  sonra her tur için de bir puanın sahibi oluyor.  UEFA Avrupa Ligi'nde ise  bonus puanlar çeyrek final etabından başlıyor ve bu aşamadan sonra turu geçen  ekiplere bir puan veriliyor.  
 
UEFA geliri 10 milyon euroya ulaştı  
 
Fenerbahçe'nin  UEFA'dan bu sezon elde ettiği gelir 10 milyon euroya yaklaştı. UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele ettiği için 2,4 milyon euroyu kasasına koyan  sarı-lacivertli takım, ayrıca şu ana kadar sergilediği başarılı performansla 3,4  milyon euroluk primin de sahibi oldu.  
 
Fenerbahçe, bunun yanı sıra  UEFA'nın gelir havuzundan da pay alacak.  Türkiye'yi geçen yıl UEFA  Avrupa Ligi'nde temsil eden Beşiktaş, havuzdan 4,7, Trabzonspor da 3,75 milyon euro almıştı. Fenerbahçe'nin de bu sezon söz konusu kalemden en az 4 milyon euro  kazanması bekleniyor. Böylece yaklaşık 10 milyon euroluk UEFA gelirinin  sahibi olan Fenerbahçe, son 16 turu rövanşında Braga'yı eleyerek çeyrek finale  yükselmesi durumunda ise 1 milyon euroyu daha kasasına koyacak.