Yıllar sonra gelen itiraf !

Yıllar sonra gelen itiraf !

Rüştü Reçber, Fenerbahçe ile Pendikspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından yaşananların perde arkası ile ilgili çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Türkiye A Milli Takımı formasını 120 kez giyerek bu alanda kırılması güç bir rekorun sahibi olan Rüştü Reçber, Fenerbahçe’de oynadığı dönem ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Pendikspor maçının ardından yaşananları goal.com’a anlatan 43 yaşındaki futbol adamı, gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Pendikspor olayının çok büyütüldüğünü söyleyen Rüştü Reçber “Tuhaf bir maçtı… Bu tarz elenişler Avrupa’da normal. Örneklerini görüyoruz. Ancak bizdeki çok büyütüldü. Zaten Galatasaray’ın başarılı dönemiydi. Taraftarımız bizden de beklenti içindeydi. Yenildik döndük” dedikten sonra şunları söyledi:

“Aziz Yıldırım ABD’deydi. İçlerinde şimdiki Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın da olduğu bir grup tesislere geldi. Ellerinde silahlarla bizi bekliyorlardı. Tesislerde de kimse yoktu. Düşünebiliyor musunuz? Gittim yanlarına ne istediklerini sordum. Bizlerin de onlar gibi üzgün olduğunu ilettim. Sorunu çözdük sanarak tesislerden ayrılırken kavga olayı gerçekleşti. Bu şahıslar daha sonra bizimle beraber deplasman uçağında bile yer aldılar. Bu nasıl mümkün olabilir? Kafamda sorular vardı. Daha önce de söyledim. Bir kulüp başkanının haberi olmadan oraya nasıl girebilirler? Artık nasıl anlarsanız anlayın…”

Hatırlanacağı üzere 3. turda Fenerbahçe ile eşleşen Pendikspor, 14 Aralık 1999’da oynanan maçta güçlü rakibini 2-1 yenerek tur atlamayı başarmıştı. Fenerbahçe bu karşılaşmada Metin Diyadin’in golüyle öne geçmesine rağmen, Pendikspor karşılaşmayı Seçkin Boylu ve Mustafa Ateş’in golleriyle 2-1 kazanarak tarih yazmıştı.

FENERBAHÇE’DE JÜBİLEYE AZİZ YILDIRIM ENGELİ

Fenerbahçe’den ayrılmak istemediğini de sözlerine ekleyen Rüştü Reçber “Başkan Aziz Yıldırım’la görüştüm. ‘Bir sene daha oynayıp bırakayım. Jübile yapalım’ dedim. Kabul etmedi. O dönem Yıldırım Demirören bir sohbet esnasında ‘kapımız açık’ demiş. Sağolsun. O şekilde Beşiktaş’a imza gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Televizyonda spor yorumculuğu yapan Rüştü Reçberi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmak istediğini belirterek “Futbolu, futboldan gelenler. Yani bizler yönetmeli… Bülent Korkmaz hoca, Hakan Şükür siyasi, ben de idari olarak bu işe girip somut adımlar atacaktık. Henüz bu hedefe ulaşamadık. Kendim de o ortamlarda dışlandığımı hissettim açıkçası. Ancak hedefim kesinlikle TFF başkanlığı. Bundan sapmayacağım” dedi.